Теодора Йорданова изнесе факти в своя подкрепаТеодора Йорданова – директор

...
Теодора Йорданова изнесе факти в своя подкрепаТеодора Йорданова – директор
Коментари Харесай

Директорът на ОУ Иван Вазов: Аргументите на Пламен Атанасов са неистини, изразени с некомпетентност и поръчково изпълнение

Теодора Йорданова изнесе обстоятелства в своя поддръжка

Теодора Йорданова – шеф на Основно учебно заведение „ Иван Вазов “ – град Русе, твърди в позиция до медиите, че изложените от Пламен Атанасов – ръководител на общинската организация на Синдиката на българските учители са лъжи, изразени с непросветеност и поръчково осъществяване.

Публикуваме позицията на госпожа Йорданова без редакторска интервенция:

Уважаеми медии,

Във връзка с изявлението на господин Пламен Атанасов – ръководител на общинската организация на Синдиката на българските учители в медийното пространство, Ви известявам, че изложените в него причини са лъжи, изразени с непросветеност и поръчково осъществяване.

Обективните истини по изложеното от господин Пламен Атанасов, подкрепени с обстоятелства, са следните:
При осъществяване на тактиката на община Русе за прекосяване на всички учебни заведения на територията на общината на едносменен режим на образование към сегашния миг има шест образователни заведения, в които образователните часовете са на две смени. Това са Основно учебно заведение „ Иван Вазов “, СУПНЕ „ Фридрих Шилер “, ПГИУ „ Елиас Канети “, СУЕЕ „ Свети Константин-Кирил Философ “ СУ „ Христо Ботев “ и СУ „ Васил Левски “. За да се случи това ще би трябвало да се усъвършенства пространството и наличния сграден фонд на учебните заведения. Затова броят на обучаваните възпитаници би трябвало да бъде фрапантно понижен. В тази връзка ОУ „ Иван Вазов “ извършва Стратегията за развиване на ОУ „ Иван Вазов” и се основава на член 70, член 263, алинея 1 /ПС/, член 269, ал.1 /Общ. Съвет/ от Закона за предучилищно и учебно обучение /ЗПУО/, както и на характерните особености на учебното заведение. Стратегията за развиване на ОУ „ Иван Вазов “ обгръща интервала от 2020 до 2024 година. Тя проектира развиването на Основно учебно заведение „ Иван Вазов”– гр. Русе през идващите години, посредством усъвършенстване и иновационно развиване, включващо възобновяване на методите, технологиите, средствата и организацията на действия в сходство с правилата в системата на учебното обучение, заложени в Закона за предучилищното и учебното обучение и правилата на общото Европейско просветително пространство.Интересът към институцията ОУ „ Иван Вазов “ не е намалял, в противен случай, искащите родители да запишат децата си в учебно заведение е огромен и това е очевидно от броя на заявките в държавния план-прием на възпитаници в първи клас.Всяка година в ОУ „ Иван Вазов “ се прави SWOT– разбор, чиято цел е да се конкретизират мощни, слаби страни, удобни благоприятни условия и да се дефинира количествено и качествено положението на учебното заведение като система.Според План за прекосяване на едносменен режим в ОУ „ Иван Вазов “, направен от комисия в институцията и координиран с община Русе и РУО - Русе, осведомителната карта с опциите наподобява по този начин: Брой образователни стаи в сградния фонд:
Етаж

Брой образователни стаи

1 етаж

5

1 физкултурен салон

2 етаж

6

3 етаж

8

Общ брой образователни стаи

19

3.2. В актуалната 2021/2022 образователна година и към дата 14.03.2022 година в ОУ „ Иван Вазов “ – гр. Русе се образоват на двусменен режим 577 възпитаници от I до VII клас, както следва:

Клас

Брой паралелки

Брой възпитаници

I клас

3

70

II клас

3

77

III клас

3

67

IV клас

4

89

V клас

3

90

VI клас

3

84

VII клас

3

82
Оптимистична е прогнозата, че през образователната 2023–2024 година в ОУ „ Иван Вазов “ би трябвало да се образоват 500 възпитаници в едносменен режим.В актуалната 2021/2022 образователна година на двусменен режим се образоват 577 възпитаници от I до VII клас, като в 13 от общо 22 паралелки има свръхпълняемост на броя възпитаници с позволение на министъра на образованието и науката, както следва:
Клас

Брой възпитаници

Максимален брой възпитаници

I А клас

25

24

II А клас

26

24

II Б клас

25

24

II В клас

26

26

V А клас

30

26

V Б клас

30

26

V В клас

30

26

VI А клас

28

26

VI А клас

28

26

VI А клас

28

26

VII А клас

29

26

VII Б клас

27

26

VII В клас

27

26
Относно изявлението на г-на за липса на достижения на възпитаниците на учебното заведение, изрично се опълчвам на изразеното мнение. Постиженията на вазовските ученици са забележими за цялата русенската общност и не е належащо тяхното доказване още веднъж.Към сегашния миг в ОУ „ Иван Вазов “ има 5 членове на СБУ, трима от които са жалбоподатели. По думите на господин Атанасов, тези учители са правили всички вероятни опити да оказват помощ на шефа. Декларирам, че те в никакъв случай не са инициирали разговор с мен и колектива и не са правили опити да оказват помощ. Към сегашния миг пишат единствено тъжби, без да споделят с никого от колектива, стигайки до там, че даже не поздравяват.Относно изявлението на господин Атанасов за така наречен „ стенна живопис “ на художника Валентин Георгиев, към този момент Ви осведомих, че към сегашния миг той е изгубил делото и съдът намира, че претенцията на ищеца за възнаграждение на обезщетение за нарушено авторско право, се явява неоснователна, заради което следва да бъде отхвърлена.Относно обвиняването на господин Атанасов - изтъквам „ да се усвоят средства по план “, Ви известявам, че осъществяването на план „ Обичам моето учебно заведение “ не се извършва по стратегия, а средствата, които се акумулират в него са напълно на непринуден принцип и са безплатни.
С гореизложените обстоятелства изричам отрицателното си отношение към ревюто на господин Атанасов и обидните му мнения за вазовската общественост - възпитаници, учители, родители, управление.

Оставам в правото си да употребявам всички законосъобразни ограничения за погрешните и обидни изявления на господин Атанасов – ръководител на общинската организация на Синдиката на българските учители.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР