Теодора Генчовска ще бъде номинацията на Има такъв народ за

...
Теодора Генчовска ще бъде номинацията на Има такъв народ за
Коментари Харесай

Слави в последния момент смени предложението си за външен министър

Теодора Генчовска ще бъде номинацията на " ИТН " за министър на външните работи в бъдещия съдружен кабинет с мандата на " Продължаваме промяната ", заяви БНР.

Първо партията на Слави Трифонов предлагаха  Димитър Гърдев за поста, само че се   за грешки в биографията му. В формалното си CV той твърди, че е бил " консултант в комисиите AFET и SEDE ". Оказа се обаче, че работата на Гърдев в Европейския парламент е като помощник на български евродепутат в офис в София и той в никакъв случай не е работил в пространствата на Екологичен потенциал. Европейският парламент също удостовери, че администрацията му няма данни за Димитър Гърдев като чиновник в секретариата.
Христо Иванов: Естествено, с мандатоносителя сме обсъждали съответни позиции и хора
Естествено, че сме имали разискване по съответни позиции и хора. Мисля, че е редно мандатоносителите да ги разгласят. Персоналните въпроси...

Новото предложение на Има Такъв Народ - Теодора Генчовска беше препоръчана за министър на защитата в двата проектокабинета на " ИТН " в предходния парламент. Тя е била основен специалист към администрацията на президента Румен Радев .

Останалите номинации на " ИТН " са Гроздан Караджов за вицепремиер и министър на районното развиване и благоустройство, Александър Николов за министър на енергетиката и Радостин Василев за министър на младежта и спорта.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР