Теодора е родена в Бургас и от малка е запленена

...
Теодора е родена в Бургас и от малка е запленена
Коментари Харесай

Теодора развенча всички митове за себе си

Теодора е родена в Бургас и от дребна е запленена от българското национално творчество. На 6 годинки изпява странджанската „ Мари Величку “, а след това приключва музикално учебно заведение с фолклор. Пее като хористка в ансамблите „ Странджа “ и „ Нефтохимик “. От 2004 година има контракт с музикална компания Diapason Records. През 2014-а отпътува да живее в Съединени американски щати, където ражда двете си девойки Мария (7) и Анна (1). В средата на септември 2022-ра тя се прибира със фамилията си в България. Едни от огромните й шлагери са „ Гаси тока “, „ Смешна цена “, „ Изневерявам ти “, „ Онази “, „ Моят номер “, „ Любовница “, „ Два през нощта “, „ Грешно незабавно “, „ Тотал вреда “ и други



Теодора изживя осем години в Америка и в средата на септември се завърна в България. За това време тя съумява да направи задоволително задълбочени съпоставения сред „ там “ и „ тук “ и да избере изрично родината.

Американската фантазия за разточителен и елементарен живот въпреки всичко няма нищо общо с действителността, декларира певицата. Профилът на българина зад океана е на извънредно работлив човек, който работи на едно-две места, с цел да подсигури фамилията си. „ Там нямаш доста време за обществен живот. Всичко е по проект, всичко е по график, даже да отидеш на посетители на някого “, изяснява тя и показва неналичието на спонтанност у живеещите в Страната на неограничените благоприятни условия като голяма разлика с нас, българите. След като щерка й Мария пораства и потегля на учебно заведение, изпълнителката се замисля съществено дали желае да остане там.



С огромната си щерка Мария

 

Кариерата

„ Липсваше ми кариерата. Аз съм певица, това ми е призванието. Да върша музика от толкоз доста километри нямаше по какъв начин да продължи дълго. Без контакт с публиката очи в очи, все едно правех изкуство за самото изкуство, всичко се обезсмисляше “, споделя звездата. Тя е едвам от един месец още веднъж у нас. „ Родителите ми не бяха виждали децата ми, откогато отпътувах за Съединени американски щати. А в този момент по през целия ден са неразделни, играят си дружно “, изяснява Теодора.



7-годишната Мария на учебно заведение

 

Америка

В Америка отпътува, водена от любовта. Запознава се с мъжа си по време на собствен концерт там. „ Изкарах спокойна бременност и дадох цялото си време на първото си дете. Ако бях останала в България, несъмнено доста бързо след раждането щях да продължа с участията и нямаше да имам времето, което в Америка имах за Мария “, споделя Теодора. Певицата е влюбена в Лас Вегас, Лос Анджелис, Маями, Хавай, Сан Диего, Лейк Тахо, където е била нееднократно.



Нови планове

„ Но Бургас си е Бургас “, смее се изпълнителката и признава, че родният й град й липсва. Все още не е имала време да се прибере там. Певицата живее в София. Дъщеря й Мария към този момент потегли на българско учебно заведение, от септември е първокласничка. Теди пък е ангажирана около идните си планове. Те ще бъдат и в двата жанра - попфолк и фолклор. Ще ги издаде като сингли, само че концепцията е след това да станат част от няколко албума, загатва звездата, която се разказва като огромна перфекционистка и работохоличка.



Досега Теодора в никакъв случай не е разкривала обществено, че рисува

 

Любимка

През годините са я упреквали незаслужено, че постоянно е била най-вече толерирана от продуцента си Ненчо Касъмов. „ Не знам дали съм му фаворитка, само че съм от тези, които са правилни и изпълнителни. Винаги съм държала на точността в бизнес връзките с музикалната ми компания “, споделя Теодора. „ Аз сама си поръчвам песните на композиторите, по тази причина мога да отрека всички клюки, че първо на мен ми се дават шлагерите “.



Една от картините на Теодора

 

Композитор

Едни от последните й песни са балади - „ Страх ме е от любовта “, „ Ангел без криле “, „ До финален мирис “, „ Приятели “ стигат бързо до сърцата на слушателите. Създава ги по време на пандемията в Америка. Точно в същото време на безвремие певицата стартира да композира музика за себе си. „ Никога преди този момент не бях писала музика. Не съм си и представяла, че ще развия подобен гений “, сюрпризирана е Теди.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР