Тео Пуршер ще стане четвъртия резервен, тестови или млад състезател,

...
Тео Пуршер ще стане четвъртия резервен, тестови или млад състезател,
Коментари Харесай

Пуршер сменя Ботас за първата тренировка в САЩ

Тео Пуршер ще стане четвъртия авариен, тестови или млад играч, който ще се включи в първата свободна подготовка преди конкуренцията за Гран При на Съединени американски щати идната седмица. Френската звезда във Формула 2 ще размени Валтери Ботас в екипа на Алфа Ромео за първите 60 минути край Остин, с което отборът от Хинвил ще извърши своето обвързване да употребява двама млади водачи в свободни тренировки през годината.

Както е известно през тази година разпоредбите бяха изменени и в този момент всеки водач е задължен най-малко един път в границите на годината да отстъпи своя кокпит за сметка на някой младок в границите на една петъчна подготовка. В Алфа Ромео обаче единствено Ботас би трябвало да стори това, защото Гуаню Джоу бе цялостен дебютант при започване на сезона и неговото присъединяване в първата подготвителна сесия в Бахрейн се брой за присъединяване на млад водач. 

Освен Пуршер в първата подготовка на „ Пистата на Америките “ присъединяване още ще вземат Роберт Шварцман с Ферари и Логан Сарджънт с Уилямс. За Ферари това ще бъде първи подобен случай, до момента в който за Уилямс втори през годината, откакто Ник де Врийс размени Алекс Албон за първата подготовка в Испания. Освен тях и Антонио Джовинаци ще кара за Хаас в границите на сесията, само че той не се брой за млад водач. 
 Фитипалди ще кара в две тренировки за Хаас преди края на годината Фитипалди ще кара в две тренировки за Хаас преди края на годината
Американският отбор към момента не е употребявал млад водач през 2022 година, само че към този момент разгласи, че ще употребява услугите на Пиетро Фитипалди в Мексико и Абу Даби. Въпреки че има направени надпревари във Формула 1 в своята кариера бразилецът към момента се води млад водач, защото има по-малко от три старта. Освен Хаас още Макларън, Алпин и Ферари не са употребявали млад водач в границите на годината. За Скудерията към този момент е ясно, че Шварцман ще кара в Съединени американски щати, а също така се чака той да се появи и в Мексико или Абу Даби.
 Роберт Шварцман ще кара в първата подготовка в Съединени американски щати с Ферари Роберт Шварцман ще кара в първата подготовка в Съединени американски щати с Ферари
Ред Бул, Мерцедес, Астън Мартин, Алфа Таури, Уилямс и Алфа Таури пък са употребявали по един млад водач в границите на годината. С участията на Сарджънт и Пуршер в първата сесия идната седмица Уилямс и Алфа Ромео ще приключат със своите отговорности към младите водачи през 2022 година.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР