Тенисистката Коко Гоф иска да докаже, че е нещо повече

...
Тенисистката Коко Гоф иска да докаже, че е нещо повече
Коментари Харесай

Коко Гоф: Целта ми е да спечеля Голям шлем

Тенисистката Коко Гоф желае да потвърди, че е освен това от " младеж феномен ", като се цели в купата от Откритото състезание на Австралия, оповестява ДПА.

18-годишната американка среща Катерина Синякова в първия кръг в Мелбърн в понеделник.

Гоф имаше незабравим старт на кариерата си, като завоюва първата от трите си трофеи още на 15 години на шампионата в Линц, Австрия през 2019. Същата година тя игра и на осминафинали на " Уимбълдън ", като в профил Винъс Уилямс.

" Да стартира следващ сезон като експерт е малко необичайно. Аз съм още на 18, само че не се усещам като нова към този момент ", сподели Гоф пред BBC.

" Чувствам, че съм подготвена да оставя зад мен етикета " младеж феномен ". Сега  е време да ме запомнят като шампионка от Големия шлем ", добави тя.

" Чувствам се като че ли всички състезателки още ми споделят " бебе " и към момента съм измежду най-младите, само че аз съм тук към този момент известно време. Голямата ми упоритост през 2023 година е да печеля купа от Големия шлем ", безапелационна е тенисистката.

" Това е нещо, което съм преследвала през цялата си кариера и бях близо предходната година, като стигнах до край на " Ролан Гарос ". Ако не завоюват огромен шампионат тази година, ще продължа да прреследвам фантазията ", сигурна е американката.

Гоф загуби от Ига Швьонтек на финала на " Ролан Гарос " с 1:6, 3:6.

Тийнейджърката стартира тази година с победа в Оукланд, като стана шестата американка, която има 3 или повече трофеи от шампионати УТА преди да навърши 19 години в последните 40 години. Моника Селеш,

Дженифър Каприати, Линдзи Дейвънпорт, Винъс и Серина Уилямс са останалите тенисистки с това достижение.

Коко Гоф, която е под номер 7 в международната класация, споделя: " Знам, че мога да печеля купа от Големия шлем. Трябва да направя последната стъпка. Знаците са положителни и се надявам, че ще имам триумф през сезона. "

Ако стигне до край на Откритото състезание на Австралия ще стане първата тийнейджърка след Мария Шарапова през 2007, а в случай че завоюва купата ще стане първа след Мартина Хингис през 1999.

Автор: Христо  Бонински/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР