Тенисисти от Русия и Беларус вече са започнали да изпращат

...
Тенисисти от Русия и Беларус вече са започнали да изпращат
Коментари Харесай

Уимбълдън: руски тенисисти – да, руски журналисти – не


Тенисисти от Русия и Беларус към този момент са почнали да изпращат специфичните заявления, които им бяха изискани по отношение на присъединяване им на Уимбълдън тази година. Това осведомиха уредниците, като оповестиха и още няколко значими вести.

Състезатели от Русия и Беларус ще могат да вземат участие под безпристрастен байрак, като няма да имат право да демонстрират знаци на страните си. Журналисти от Русия и Беларус обаче не са добре пристигнали на третия шампионат от Големия шлем за годината, а телевизионните права на конкуренцията не са предоставени на въпросните две страни.

В декларациите, които участниците би трябвало да попълнят, те подсигуряват, че не получават финансиране от компании или организации, следени или притежавани от представители на Русия и Беларус. Същото важи и за всеки член на щабовете на тенисистите. А разпоредбите се ползват и за други шампионати, провеждани на територията на Англия, в това число Куинс.

Изпълнителният шеф на Уимбълдън Сали Болтън разгласи, че в случай че тази година тенисист покаже съветски байрак на шампионата, ще бъде отхвърлен.

Британският състезателен министър Найджъл Хъдълстоун насочи предложение участниците от Русия и Беларус да бъдат задължени обществено да заявят позиция срещу войната в Украйна, само че това предложение не бе признато.

Домакините ще обезпечават билети на украински бежанци, като ще продължат да поддържат Украйна с дарения.

Украинските тенисисти и техните щабове ще бъдат с изцяло обезпечени разноски по време на шампионата.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР