Тенисът не е сред типичните олимпийски спортове и не се

...
Тенисът не е сред типичните олимпийски спортове и не се
Коментари Харесай

Ролан Гарос 2 пъти в една година? Олимпийският тенис турнир намери своя нов дом

Тенисът не е измежду типичните олимпийски спортове и не се радва на големия интерес, който да вземем за пример притеглят леката атлетика и плуването. Това се дължи на недотам сериозните му обичаи като част от олимпийското семейство. Спортът става непрекъсната част от Игрите едвам през 1988г., когато Мирослав Мечир печели златния орден за към този момент несъществуващата Чехословакия. Все отново не можем да кажем, че играчите не одобряват насериозно Олимпиадата, спомняйки си сълзите в очите на огромния първенец Новак Джокович, откакто беше надвит от Хуан Мартин Дел Потро в първия кръг на олимпийския шампионат в Рио Де Жанейро.

Именно сърбинът наподобява безусловно сигурен участник на Олимпиадата в Париж през 2024-та година, тъй като най-ценното отличие от сходен конгрес към момента му убягва, само че надали ще се зарадва на новината, че домакините са решили да одобряват идната конкуренция на кортовете на Ролан Гарос, което автоматизирано трансформира Рафаел Надал в основния кандидат за златото.

Матадора е 14-кратен първенец от втория " мейджър " шампионат през сезона и несъмнено ще има интерес да удължи кариерата си с най-малко още две години. Обикновено същинският Ролан Гарос се организира от края на май до началото на юни, до момента в който олимпийското съревнование е оповестено за датите сред 24 юли и 4 август, а по този метод испанецът ще има опция да реализира двоен успех единствено в границите на няколко месеца.

It`s official: Tennis will take place from July 27 to August 4 in Paris in 2024 ✨

See you in the emblematic site of tennis, in Roland-Garros for 10 days of madness
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР