Тенисът е създаден с идеята да бъде една възможно най-спортсменска

...
Тенисът е създаден с идеята да бъде една възможно най-спортсменска
Коментари Харесай

Нов удар за репутацията на тениса: Бивш член на топ 100 беше отстранен от Тура

Тенисът е основан с концепцията да бъде една допустимо най-спортсменска и джентълменска игра, като дълги години съвсем липсваше съществуване на данни за елитни състезатели, които употребяват неразрешени стимуланти. Наказанията на Николас Джари и Мария Шарапова бяха по-скоро изключение от правилото, а само играчи на по-ниско равнище бяха хващани в потреблението на сходни препрати, както и споразумяване на мачове. През последните месеци обаче две от основите лица на ATP Тура попаднаха по отрицателен мотив в медийното пространство, тъй като бяха оповестени съществени доказателства, които подкрепяха изказванието, че Аслан Карацев и Николоз Басилашвили са губили преднамерено дадени дуели. Впоследствие пък някогашният треньор на София Кенин беше отхвърлен за 12 години от тениса заради същата причина.

Днес пък стана ясно, че словакът Андрей Мартин е дал позитивна проба за допинг на 7 юни, до момента в който се е провеждала конкуренцията от сериите " Чаланджър " в Братислава и правата му са краткотрайно спрени. Въпросното вещество принадлежи към класа на населективните модулатори на андрогенните рецептори. Използва се при загуба на мускулна маса, остеопороза и рак.

Мартин е някогашен номер 96 в международната класация и може да се похвали с постигане до третия кръг на Ролан Гарос през 2016-та година. В момента той е 204-ти в международната ранглиста и значително върви към края на кариерата си, само че има заплаха тя да завърши прибързано, а ето какво съобщи самият 32-годишен тенисист по проблема:

" Родителите ми ме научиха на почтеност още в моето детство и аз се придържам към този принцип през целия си живот. Новината за позитивна допинг проба беше потрес за мен. Противопоставям се на използването на противозаконни вещества. Има няколко хранителни добавки в моята диета, които не съм променял през последните пет години.

Според мен спечелилият в тенис мачовете би трябвало да се разкрива по почтен метод. Сегашната обстановка към момента не ми е ясна. По време на моята кариера минах доста проби и в никакъв случай не съм се съмнявал, че ще завършат с негативен резултат - разкрива сюрпризираният състезател.

" The International Tennis Federation informed the Slovak Tennis Association that it has temporarily suspended Martin as part of the 2022 Tennis Anti-Doping Program. "

Quite a big name tbf hasn`t released a statement yet though.

source
— Dead Net Cord (@MqLeo)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР