Тенис турнирът Sofia Open може отново да се проведе през

...
Тенис турнирът Sofia Open може отново да се проведе през
Коментари Харесай

Sofia Open може да се завърне в календара на АТР през ноември

Тенис шампионатът Sofia Open може още веднъж да се организира през актуалната 2023-а година, макар че не бе включен в календара на АТР за сегашния сезон, осведомят медиите в Испания.

Причината за връщането на конкуренцията може да се окаже войната в Израел и фактът, че столицата Тел Авив трябваше да одобри съревнование от сериите АТР 250 сред 5 и 11 ноември.

Заради вилнеещия спор сред еврейската страна и ислямистката формация " Хамас " се чака шампионатът да бъде изместен другаде, а съгласно испанското издание El Comercio любимец за негов нов хазаин е София.

От там осведомиха, че от АТР са селектирали градове, които имат предпочитание да одобряват конкуренцията и в последна сметка изборът е паднал върху българската столица поради по-добра оферта спрямо тази на испанския град Хихон.

До този миг обаче няма никакво удостоверение за завръщането на Sofia Open нито от управлението на АТР, нито от БФ Тенис.

Припомняме ви, че сред 2016-а и 2022-а година София на седем пъти провежда шампионат от сериите АТР 250, който в другите си издания беше извоюван от играчи като Григор Димитров, Даниил Медведев и Яник Синер на два пъти.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР