Тенис сезонът започна с доза емоции, предоставени от българските състезатели

...
Тенис сезонът започна с доза емоции, предоставени от българските състезатели
Коментари Харесай

Ранглисти: Възход за Кузманов, Андреев и Лазаров

Тенис сезонът стартира с доза страсти, предоставени от българските състезатели по време на началните шампионати от годината. Димитър Кузманов записа своята първа победа на равнище Голям шлем, Григор Димитров доближи до полуфиналите на ATP 250 събитие в Мелбърн, а Александър Донски остана на крачка от по този начин мечтаната дебютна купа на равнище ITF. Тепърва следва и да разберем какво чака сънародниците ни в идните им изяви, като още през тази седмица ще забележим в игра част от представителите ни в професионалния тенис както при мъжете, по този начин и при дамите.

Димитър Кузманов разполагаше с чудесна опция, а точно да вземе присъединяване в квалификациите на ATP събитие в Пуна, където за жалост шансът му обърна тил и му отреди тежък мач още в първия кръг. Мико не съумя да преодолее трудността пред себе си и позволи проваляне още на старта, само че все пак от през днешния ден се изкачва с цели пет позиции в международната класация и доближава до номер 215.

Адриан Андреев стартира годината убеден, а резултатите му способстваха и към класирането му в международната класация. Българинът от през днешния ден заема 375-ото място, което се дължи на известния му напредък от общо пет позиции. Александър Лазаров от своя страна също се изакчва в подреждането през тази седмица - четвъртата ни ракета е все по-близо до дебют измежду първите 400, като все още е номер 408.

Виктория Томова продължава да бъде най-предно ранкираната наша сънародничка при дамите, като резервира 109-ата си позиция в подреждането и наподобява с чудесни шансове да нападна дебют в топ 100 през идващите месеци, защото няма да има съвсем никакви точки за отбрана в началните месеци. Колебливите резултати на Изабелла Шиникова през миналите седмици пък са повода втората ракета на България да отстъпва с две места до номер 216.

Цветана Пиронкова приключи своите изяви на тенис корта наложително през предходната година заради травма. US Open беше и последният шампионат, в който феновете на българката имаха опция да се насладят на играта й, а точно отсъствието й към този момент повече от пет месеца е и повода за сериозния спад в класирането й. От през днешния ден пловдивчанката е номер 338 и следва да бъде изместена даже по-назад в околните седмици.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР