Тенис сезонът през 2021-а не започна по обичайния начин с

...
Тенис сезонът през 2021-а не започна по обичайния начин с
Коментари Харесай

ATP ранглиста: Джокович продължава да е на върха, Федерер и Тийм извън топ 30

Тенис сезонът през 2021-а не стартира по нормалния метод с австралийските шампионати заради пандемията от COVID-19 и несигурните условия за състезателите и почитателите. Това е и повода сега обстановката с точкуването в международната класация да е повече от комплицирана. Играчите през днешния ден получават заработените точки от Australian Open 2022, само че на 21 февруари ще би трябвало да се разделят с актива си от миналогодишното издания на конкуренцията в Мелбърн, тъй че занапред предстоят съществени промени.

Макар и комплицирана по характера си, международната класация не претърпява съществени промени през актуалната седмица. Сред топ 10 не се следят промени, като Новак Джокович резервира своята лидерска позиция, а Даниил Медведев и Александър Зверев са директно след него. Към момента Стефанос Циципас е четвърти, а Рафаел Надал пети, само че не след дълго това ще се промени и Матадора ще разполага с нов мотив за наслада, подбуден от 21-вия му трофей от Големия шлем.

Единствената смяна измежду челната десетка идва при Матео Беретини, който измества Андрей Рубльов и за първи път в своята кариера доближава до шестото място в подреждането. Каспър Рууд, Феликс Оже-Алиасим и Яник Синер не престават да бъдат измежду най-добрити 10 в класацията на ATP, като те са подредени точно в този ред.

Сериозен спад пък се следи при двама от любимците на тенис обществеността - Роджър Федерер и Доминик Тийм. Принудени да се отдръпват от присъединяване в Australian Open заради травми, Федерер и Тийм отстъпват с огромен брой позиции, с цел да бъдат от през днешния ден надлежно под номер 30 и 37. Макар че през 2021-а те още веднъж нямаха опция да се включат в първия за годината шампионат от Големия шлем, двамата състезатели губят точките, заработени през 2020-а и точно това води до неприятния процес на събитията за тях.

С изявите си в австралийското турне Максим Креси сигурно направи усещане, а изцяло подобаващ е и напредъкът му в международната класация. Достигнал до номер 59, американецът не е единственият, който записва скок в подреждането след края на Australian Open. Това важи още за Гаел Монфис, Ботик Ван де Зандшулп и Миомир Кецманович, заемащи от актуалната седмица надлежно 14-ата, 50-ата и 63-та позиция.

Официалната класация можете да разгледате на следния.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР