Тенис легендата Яник Ноа стана капитан на мъжкия националния тим

...
Тенис легендата Яник Ноа стана капитан на мъжкия националния тим
Коментари Харесай

Яник Ноа ще бъде капитан на националния тим на Франция по тенис за Параолимпийските игри в Париж

Тенис легендата Яник Ноа стана капитан на мъжкия националния отбор на Франция по тенис на стол за Параолимпийските игри в Париж идващото лято, оповестиха от федерацията. Ноа изведе отборите на Франция до купите да Купа " Дейвис " и Фед Къп.

" Параолимпийският тим на Франция ще бъде воден от нов капитан, който се споделя Яник Ноа. Той ще бъде капитан на мъжкия отбор за Паралимпийските игри. Той ще тренира тимовете. Яник ще се заеме с това, тъй като е човек на провокациите. Той потвърди, че е водач ", разгласи Жил Моретон, който е президент на федерацията.

63-годишният Ноа печели " Ролан Гарос " през 1983 година, което остава и до през днешния ден последната купа на французин на Откритото състезание на Франция.

Ноа печели и Купа " Дейвис " с отбора на Франция с Анри Льоконт и Ги Форже, които на финала през 1991 побеждават Съединени американски щати с Пит Сампрас и Андре Агаси. Той печели и пет години по-късно с тима, в който към този момент са Седрик Пиолин, Гойом Рау, Арно Бьотч и още веднъж Ги Форже.

Яник Ноа се изявява и на музикалната сцена, като записва няколко песни, измежду които и шлагера Saga Africa. Бил е помощник на футболния отбор на Пари Сен Жермен в годината, когато тимът печели Купата на носителите на национални купи.

Година по-късно той застава отпред на женския тим на Франция, който печели Фед Къп за първи път в историята си в състав с Мери Пиърс, Сандрин Тестю и Натали Тозиа.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР