Тенденцията в момента е децата да остават в България, за

...
Тенденцията в момента е децата да остават в България, за
Коментари Харесай

42% смятат, че държавата е длъжна да намери работа на младите

Тенденцията сега е децата да остават в България, с цел да завършат тук първата бакалавърска степен и по-късно посредством магистратурите да видят и задграничния опит, сподели служебният министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов на кръгла маса „ Работа за младите, младите на работа “ в София.

Относно висшето обучение, той уточни, че се сблъскваме с фишинг, с лов на студенти, посредством маркетингови наименования на специалности, без те да подсигуряват реализация на пазара на труда. Министър Пенов означи, че това не е единствено в България. Той уточни, че нямат статистика какъв брой от хората, учили в чужбина са се осъществили на пазара на труда и то по специалността тук или там.

Министерството на образованието и науката като стратегически документи прави всичко, с цел да се усъвършенства връзката сред пазара на труда и образованието, само че с цел да отидеш на пазара на труда, би трябвало да имаш съответната подготовка, счита Пенов. Не страната е тази, която би трябвало да обезпечи работата, страната може да обезпечи осведомителната акция и мястото, където да се срещнат бизнесът и търсещите работа, само че страната не може да накара бизнесът да наеме някого, разяснява той.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР