Тенденцията не е много благоприятна. Причината е, че петролът е

...
Тенденцията не е много благоприятна. Причината е, че петролът е
Коментари Харесай

Ръст на цените на горивата? Причините са много

" Тенденцията не е доста удобна. Причината е, че петролът е борсова стока и директно се въздейства от процесите в света. Този път катализатор за повишение на цената се оказаха офанзивите на хутите против търговци и кораби в Червено море. Това директно се отрази върху борсовата му цена. От един месец следим повишение на цената ". Това разяснява в ефира на „ Твоят ден ” по NOVA NEWS Ангел Димитров, притежател на бензиностанция.

По думите от към седмица има успокоение на пазара на търговията с нефт. „ Няма да чакаме разнообразни цени от тези, които следим на бензиностанциите сега ”, добави Димитров.

Според специалисти е допустимо повишаването да продължи през идващите седмици, в случай че се задълбочи спора в Израел и напрежението към корабния трафик в Червено море.

Според мъж, живял в Германия животът у нас е по-труден, в сравнение с Запад, а цените на горивата по отношение на приходите са проблем.  Търговците означават, че цените нарастват, само че считат, че това е неизбежно по отношение на цените на международния пазар.

По думите на специалисти растеж в цената на горивата се вижда от няколко седмици насам. А аргументите са доста.

„ Последните седмици пазарът се беше успокоил, а след това внезапно потегли нагоре. Виждаме 7-8 $ на барел по- висока цена, в сравнение с беше преди 2-3 седмици ”, прибавя Димитър Хаджидимитров. Той добави, че нарастването няма да се усети значително от потребителите.

Според него сега пазарът е в действителност спокоен, хората пътуват по - малко тъй като е подобен сезона. Увеличението няма да се отрази толкоз на джоба на крайните консуматори ”, сподели още Хаджидимитров.

Според ръководителя на Българската петролна и газова асоциация Светослав Бенчев има наклонност към повишение на цената на недопечен нефт.

„ Данните за инфлацията в Съединени американски щати оказват напън върху цената на петрола. Важно е и какво ще стане в Израел. Как ще се развие тази война и какви опасности тя предлага на пазара на недопечен нефт ”, сподели Бенчев

Стабилният курс на $ за момента също би трябвало да способства за стабилизирането на цените.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР