Тенденцията е към намаляване броя на нарушенията по зимните ни

...
Тенденцията е към намаляване броя на нарушенията по зимните ни
Коментари Харесай

КЗП отчита все по-малко нарушения в зимните курорти

Тенденцията е към понижаване броя на нарушаванията по зимните ни курорти. Няма вариативност във типовете нарушавания от страна на търговците, а наклонността е към намаляването на броя им.
Това сподели Димитър Маргаритов, ръководител на Комисията за отбрана на потребителите, във връзка идните инспекции на комерсиалните обекти по зимните ни курорти.
Според ръководителя на КЗП се чака това да се резервира и този зимен сезон търговците да дават туристическите артикули и услуги в сходство с условията на закона. Законът планува и съществени наказания, които се дефинират както от типа нарушаване, по този начин и от честотата на неговото повторение, изясни още той, представен от Фокус.
„ Относно най-често срещаните нарушавания има известна симптоматика те да са главно няколко, като да вземем за пример несъвпадането на това, което сте предложили в офертата с това, което оферирате на място. Също по този начин и опити да се дават туристически услуги в некатегоризирани обекти, като тук би трябвало да кажем, че от време на време това не се дължи на аргументи единствено от търговеца. Мисля, че ние ще успеем и с превантивна активност, и с един прецизен надзор да сведем до най-малко тези нарушавания и да се резервира позитивната наклонност за понижаване на броя им “, добави ръководителят на КЗП. Димитър Маргаритов разяснява още, че през миналия сезон в трите най-големи зимни курортни града са осъществени към 700 инспекции, а към 100 са установените нарушавания от друго естество. Проверки ще се правят през целия сезон, като ще се реагира и по сигнали на жители. Маргаритов прикани потребителите към дейна позиция при злоупотреби.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР