Тенденцията да се залага срещу силата на долара набира скорост,

...
Тенденцията да се залага срещу силата на долара набира скорост,
Коментари Харесай

Инвеститорите все повече залагат срещу долара – какви са очакванията?

Тенденцията да се залага против силата на $ набира скорост, провокирана от неотдавнашното изказване на Федералния запас, с което той алармира за преустановяване на ограниченията си за стягане.

В последните данни, събрани от Bloomberg по данни на CFTC, нетърговските трейдъри – в това число хедж фондовете и спекулативните пазарни участници – сензитивно са нараснали мечите си позиции във връзка с $. Налице е повишаване с над 10,000 контракта, отразяващо вярата в спада на $, достигащо до над 39,000 контракта след съвещанието на Фед, което контрастира с подготовката седмица по-рано.

След икономическите прогнози на Фед, които показаха евентуално облекчение на паричната политика през идната година, доларът означи забележителен спад. Това докара до срив на Bloomberg Dollar Spot Index до най-ниската му точка от юли насам, отбелязвайки спад от над 2% от началото на годината и евентуално сигнализирайки за най-слабото годишно показване от 2020 година насам. Любопитно е, че въпреки размерът на договорите, прогнозиращи уязвимост на $, да се усили, общата им стойност нищожно понижа до $5.5 милиарда, което е малко по-малко от миналата седмица.

Поевтиняването на $ продължи и в петък след публикуването на желания от Фед индикатор за базисната инфлация, потвърждаващ преориентацията на централната банка към предстоящо понижаване на лихвените проценти през идната година.

През този интервал разнообразни валути укрепнаха по отношение на долара; швейцарският франк реализира най-силната си позиция по отношение на щатската валута от 2015 година насам, а еврото и норвежката крона доближиха най-високите си нива от август насам. Опциите, които печелят от по-слаб $, надминаха тези, които благоприятстват по-силен $, както демонстрира показателят на едногодишните рискови обрати, което подсказва евентуална наклонност към намаляване на $ в близко бъдеще.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР