Тенденциозно и некоректно бяха извадени фрази от доклада, който представих

...
Тенденциозно и некоректно бяха извадени фрази от доклада, който представих
Коментари Харесай

Цачева: Необяснимо е, че юрист и бивш следовател поставя знак за равенство между корупция и корупционни престъпления

Тенденциозно и неточно бяха извадени изречения от отчета, който показах на КСНС за законодателните промени против корупцията.

Това съобщи на конференция в Министерски съвет министърът на правораздаването Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър на правораздаването. Родена е на 24 май... към профила, която разяснява тематиката за последния КСНС при президента Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила. "Във връзка с преднамерено и неточно извадени изречения от отчета, който показах на КСНС при президента на републиката по отношение на нуждата от законодателни оферти за противопоставяне и битка с корупцията, свързани в фрази, вършат неистинско умозаключение, желая да поясня няколко неща. За мен е необяснимо, че правист и някогашен следовател слага знак за тъждество сред понятието корупция и корупционни закононарушения. Корупционните закононарушения са сформира от Наказателен кодекс, част от материалното наказателно право. Със заповед на основния прокурор от 2014 година е въведен азбучник на корупционните закононарушения. Вярно е, че настоящото ни наказателно право има потребност от актуализиране на съставите на тези закононарушения и сега в Министерството на правораздаването се работи по предложение за изменение и допълнение на Наказателен кодекс, където се планува друга дефиниция на незаконните сформира по отношението на дейния и пасивния рушвет. За образец – длъжностното заграбване освен за длъжностни лица, само че и за частния бранш, да вземем за пример банките “, сподели още тя.

"Но да се върнем на общото разбиране корупция – споделям общо, тъй като документите, с които другите държавни служби боравим, като националната тактика за противопоставяне на корупцията изисква общо разбиране, корупционните закононарушения са единствено част от него. За да стане ясно по какъв начин обособени изречения са изведени от подтекста на отчета, ще си разреша да изтъквам пред вас от него абзаците, за които става дума – определението за понятието корупция, с каквото доктрината сега не разполага. В отчета се споделя следното: "за да е сполучливо противодействието на корупцията, е належащо да се даде отговор на въпроса за какво до този миг битката с корупцията в страната значително е неефективна. Този въпрос има повече от един отговор, само че една от главните аргументи за несправяне с явлението, е това, че липсва ясна формулировка на понятието корупция. Не може сполучливо да се противодейства на събитие, което към момента няма такава формулировка. В това отношение плана на закон за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество прави крачка напред, като предлага легална формулировка за потребностите на закона “, прочете Цачева.

"Предимство на законовото определение е, че то дава явен отговор на въпроса дали корупцията се показва единствено във формата на закононарушение или има и други проявни форми. Вярно е второто. Корупцията има разнообразни форми на прояви и някои от тях излизат отвън рамките на незаконна активност, другояче казано не всеки път корупцията е закононарушение. Винаги обаче корупцията има за цел неследваща се материална или нематериална полза. Ето за какво с лишаване на нелегално добитото имущество се възвръща справедливостта в обществото, без значение от възмездието в наказателното произвеждане против проверяваното лице и обвързваните с него лица “, приключи министърът, като отхвърли да дава отговор на журналистическите въпроси.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР