Тенденциите в хранителните продукти оказват пряко влияние върху търсенето им.

...
Тенденциите в хранителните продукти оказват пряко влияние върху търсенето им.
Коментари Харесай

5 храни, които трябва да оцените, преди да са изчезнали

Тенденциите в питателните артикули оказват директно въздействие върху търсенето им. Когато има интерес към избран режим или храна, това значи по-голямо произвеждане. Но от време на време въздействие на разнообразни фактори, като метеорологични условия или неприятна годишна продукция, пречат на производството, написа Profit.bg.

Ето няколко храни, за които има евентуална заплаха да изчезнат и с какво да ги сменяем. 

Авокадо

Потреблението на този плод се покачва с всяка година, само че неприятната година води до неприятна годишна продукция. Заменете с грах, който не е същият на усет, само че има сходна консистенция и забележителна доза протеин.

Бадеми



Тази ядка се трансформира в същинска фикс идея, изключително около бадемовото мляко. То е с ниско наличие на калории и мазнини, богато е на калций и е превъзходен сурогат на кравето мляко. Засиленото произвеждане води до непълен потенциал. Заменете с коноп. От него също се получава вкусно и потребно различно мляко, богато на омега-3 и алфа-линолова киселина.

Киноа

Популярността на киноа става все по-голяма, а производителите в Боливия и Перу все по-трудно дават отговор на засиленото търсене. Ако се трансформира в недостиг, може да замените с амарант. Безглутеновият артикул е богат на протеин и съдържа три пъти повече калций и съвсем два пъти повече желязо.

Шоколад



Повече от половината от международното произвеждане на какао идва от Западна Африка, където фермерите се борят с неприятна годишна продукция. Заради дефицитът се чака и цената на шоколада да се удвои в идващите пет години. Вместо това пробвайте рожков. Произведен от месестата пулпа на дървото от рожкови, то е сладко, нискомаслено, с високо наличие на фибри и източник на калций и желязо. И за разлика от какаото, не съдържа кофеин.

Зехтин



Манията по здравословни мазнини докара до извънредно високо търсене на зехтин. Проблемът е, че по-голямата част от производителите не могат да се оправят с търсенето. Дори се счита, че ще има недостиг на близо 800 000 тона, а цената на необработеното маслиново олио се е нараснала с до 40 на 100 по отношение на предходната година.

Опитайте да замените с рапично масло. То е толкоз богато на витамин Е, колкото и зехтинът, и може да се похвали с повече омега-3. Също има по-висока точка на нагряване, тъй че е по-подходящо за готвене на високи температури.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР