Тенденции при смъртността и движение при учениците и техните родители

Тенденции при смъртността и движение при учениците и техните родители ...

Математикът Лъчезар Томов се опасява, че по изборите ще има и повече от 250 починали от коронавирус на ден

"Тенденции при смъртността и движение при учениците и техните родители - наблюдава се текущо увеличаване на леталитета в последните две-три седмици от 4% до 8.5%. Увеличава се скоростта, с която се натрупват смъртните случаи, което не може да е само от закъснели починали (дълго лекуващи се), тъй като отговаря на подобни тенденции при хоспитализациите и пациентите в интензивни отделения като дял от активните случаи." Това посочва математикър в пост на .
Той повълва: "За децата и родителите - на третата графика можете да видите децата от 0 г. до 19 г. и възрастовите групи, в които се намират техните родители - при децата скоростта на нарастване на случаитв в относителен план е най-висока и от седмица изпреварва тази на техните родители.

 Д-р Лъчезар Томов: Въведените мерки започват да дават резултат Д-р Лъчезар Томов: Въведените мерки започват да дават резултат
„Въведените мерки започват да дават резултат. Той е различен по градове и по места. Като цяло обаче, средноседмичните случаи на з...
С връщането на гимназистите виждаме отново движение на епидемията от училище към домовете, тъй като в гимназиите се тества повече. 14-дневната заболеваемост на 100 000, която изчислявам аз е малко по-висока от официалната, заради актуализирания брой хора (рекорден брой починали миналата година). Прогнозата за тази заболеваемост за следващите три седмици е показана при запазване на текущия R=1.1954.
Ще видим дали ръстът на леталитета е временен феномен, или това е ефект на британския вариант. Ако това е така, прогнозите, които правихме са силно занижени, а те дават текущо 250 нови смъртни случаи на ден до 10-ти април."

Източник: actualno.com