Тенденции, които ще бележат търговията с мода през 2022 според

...
Тенденции, които ще бележат търговията с мода през 2022 според
Коментари Харесай

Следващото поколение на електронната търговия – livestream пазаруване чрез TikTok LIVE


Тенденции, които ще бележат търговията с мода през 2022 съгласно водещата фешън платформа

Бързата акомодация към нови обстановки и диктуването на нови трендове са едни от разпознаваемите характерности на онлайн търговията на мода, която е и един от най-печелившите клонове на промишлеността за онлайн извършване на покупки. Като се имат поради възходящите упования и условия на купувачите, трендовете и измененията, диктувани от електронната търговия, се трансфораха в основни за привличането и запазването на лоялността на потребителите, както и за постигането на тяхната ангажираност. Според трендовете, почнали по време на пандемията, стават все по-доминиращи и сигурно ще бележат 2022 година Това са две маркетингови тактики, които марките употребяват за увеличение на продажбите – livestream и извършване на покупки в TikTok.

Какво значи да пазаруваш посредством livestream?

Тази идея съществува от десетилетия, като е разпространявана през 80-те години на предишния век от телевизионните канали за извършване на покупки. Въпреки че механизмът е еднакъв,,,модерната‘‘ версия на livestream извършването на покупки минава в обществените мрежи.

Този тип извършване на покупки в обществените платформи се появи в Китай преди няколко години и от ден на ден визира страните на запад. Тази маркетингова тактика включва промотиране на артикул във видео, до момента в който се излъчва онлайн в обществената мрежа . Водещи на подобен тип виртуални събития са най-често инфлуенсъри или известни персони. За смисъла на този способ в продажбите приказва и фактът, че този тип пазар в Китай е повишен с над 280% сред 2017 и 2020-та. Тенденцията е налице и в Съединените щати, където съгласно докладите през 2020 година е генерирала продажби на стойност 5,6 милиарда $. Бъдещите прогнози сочат, че този тип извършване на покупки ще съставлява 20% от общата електронна търговия.

Защо да използваме livestream извършването на покупки като маркетингова тактика?

Благодарение на офертите за понижения, чиято дълготрайност е лимитирана във времето, т.е. те са дейни единствено по време на живото предаване или в продължение на няколко дни след него, купувачът взема решение да купи избран артикул по-бързо . Освен това клиентите по-лесно се разпознават с даден артикул, защото той им е показан от човек онлайн. По този метод не се постанова на марката да отделя обилни финансови запаси за livestream, а съгласно CoreSight Research в този случай купувачите връщат по-малко закупени артикули – с 40% по-малко от останалите онлайн клиенти. Livestream е вероятен във всяка обществена мрежа – YouTube, Фейсбук, Instagram, и все по-често в най-бързо разрастващата се платформа TikTok, където марките реализират високи резултати в продажбите.

Добри образци от практиката:

През август 2020-та световноизвестната марка Tommy Hilfiger провежда събитие за livestream извършване на покупки на своя уеб страница. Тогава марката притегли 14 милиона фенове в Китай и вследствие на това продаде 1300 суитчъра с качулка единствено за две минути. През 2021 година търговецът на обувки Aldo записва 308% степен на ангажираност и 17 000 визити на уеб страницата си през първите пет дни след livestream извършване на покупки.

TikTok като мощен канал за продажби:

TikTok е единствената обществена мрежа, в която марката може да има единствено няколко почитатели, само че все пак да получи хиляди гледания и да провокира по-голяма ангажираност от потребителите. Въпреки че TikTok се считаше за обществена платформа, в която взимат присъединяване по-младите генерации, тя от ден на ден притегля и по-зрели консуматори на възраст от 24-34 години. Съществуват няколко аргументи, заради които TikTok се трансформира в канала, който реализира сполучливи продажби на най-различни артикули. Например, тази обществена мрежа може бързо да се приспособява към изискванията, в които се развива електронната търговия. Освен това съгласно изследване, извършено от TikTok, извършването на покупки онлайн там през 2020 година се смята за естествено държание. Две трети от интервюираните са дали отговор, че наличието на платформата ги е вдъхновявало да купуват, даже когато не са го възнамерявали.

„ Според нашите сътрудници в цяла Европа онлайн рекламата става все по-скъпа, като нарастването на рекламните разноски е несъмнено за едно от най-големите провокации за електронна търговия на мода за 2022 година Това не е изненадващо, защото разноските за реклама във Фейсбук бяха с 47% по-високи през третото тримесечие на 2021 година по отношение на същия интервал през 2020 (според.) В тази динамична среда, смяната на интереса към различни способи за разпространение на модата (като потреблението на TikTok, където можете да постигнете доста добър органически обхват) несъмнено е едно от нашите оферти за бъдещето. включи TikTok към своята тактика за обществени медии, за да разгърне и тази мрежа във всички страни, в които участва. “, показа Ксенофон Елефтериадис, управител световни връзки на.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР