Tencent Holdings е прекратила всички споразумения за ексклузивни музикални права,

...
Tencent Holdings е прекратила всички споразумения за ексклузивни музикални права,
Коментари Харесай

Tencent прекратява всички сделки за ексклузивни музикални права

Tencent Holdings е прекратила всички съглашения за извънредни музикални права, откакто предишния месец китайските регулатори не разрешиха на компанията да подписва и поддържа такива, съобщи „ Ройтерс “.

От Tencent са уведомили за решението си всички страни, включени в такива покупко-продажби, и ще продължат да си сътрудничат с тях по „ неизключителен “ метод. През юли Държавната администрация по контролиране на пазара (SAMR) подреди на компанията да се откаже от изключителните права върху музикалните лейбъли, като съобщи, че Tencent има над 80% от извънредните музикални запаси, което ѝ разрешава да лимитира нови участници на пазара.

Китай се концентрира върху Tencent и други китайски софтуерни колоси, с цел да позволи въпроси, свързани с монополно държание, нелоялна конкуренция и потребителски права.

SAMR твърди, че компанията и обвързваните с нея сдружения не би трябвало да подписват извънредни съглашения със притежателите на авторски права, до момента в който към този момент съществуващите не бъдат прекъснати в границите на 30 дни от известието на регулатора. На Tencent бе наложена и санкция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР