Темповете на украинското настъпление нарастват. Ако досега ежедневното настъпление на

...
Темповете на украинското настъпление нарастват. Ако досега ежедневното настъпление на
Коментари Харесай

Украйна проби първата Линия на Суровикин

Темповете на украинското нахлуване нарастват . Ако до момента ежедневното нахлуване на въоръжените сили на Украйна в посока Токмак възлизаше на стотици метри или даже по-малко, то през миналото денонощие те съумяха да покрият 2-3 км и да преодолеят предните позиции на главната линия на съветската отбрана , написа Би Би Си.

Съдейки по сателитни карти и отчети от фромта, пробивът на първите позиции на главната линия на съветската защита - така наречен " Линия на Суровикин " - е настъпил в два региона покрай село Вербово , значима цитадела източно от Роботине, от което.

Сега украинските войски, вклинени в съветските отбранителни обединения по линията Орехов-Токмак, уголемяват зоната на нахлуване, атакувайки на изток в посока Вербово и на юг, заобикаляйки село Новопрокоповка.
 Тежки боеве за село Вербово, Запорожие, има и пожари
Тежки боеве за село Вербово, Запорожие, има и пожари

Засега не може да се каже в чии ръце е селото

С какво е обвързвано това активизиране

Характерът на боевете в тази област се промени, откакто украинците съумяха да " прегризат черупката " на пласта на съветската защита - по този начин наречената опорна зона с голяма компактност на миниране. Според някои оценки тя възлиза на 45 хиляди мини на квадратен километър .

Сами по себе си минните полета не могат да спрат настъплението на съперника , който разполага със модерна техника за разминиране, само че могат да забавят неговото нахлуване , да обезпечат сполучливата работа на артилерията и авиацията в тясна зона на пробив и да дадат време за прекачване на запаси към рисковото направление.

В същото време минните полета също пречат и на отбраняващата се страна , лишавайки я от опцията да предприеме контраатаки по фланга - в края на краищата мината не се интересува кой се натъква на нея или стъпва върху нея. В такава среда дейностите и на двете страни са предвидими. Ясно е къде, къде и с какви сили се движат нападателите. Ясно е къде, по какъв начин и с какви сили съперникът счита да отрази офанзивата. "

Но в този момент минните полета са преминати и се възобновява маневрена война с взаимни благоприятни условия . Големи обединения както от жива мощ, по този начин и от съоръжение могат още веднъж да вземат участие в борба. Още при започване на нов стадий от борбата съветската войска имаше компликации - в отбраната й се появиха дупки, те би трябвало да бъдат запушени с нещо.
 Украйна споделя на критиците на бавната контраатака да млъкнат
Украйна споделя на критиците на бавната контраатака да млъкнат

Най-резкият сигнал до момента за разочарованието на Киев от приключването на информация от западни публични лица

Цената на грешката към този момент е доста по-висока

Това не значи, че по-нататъшното нахлуване на въоръжените сили на Украйна в посока Токмак ще върви елементарно и бързо. Засега те напредват в относително стеснен регион, където няма задоволително място за разрастване на в действителност огромни ударни групи, а съветското командване има запаси - то, явно, няма да седи в пасивна защита, събира сили по фланговете и, евентуално, се готви да контраатакува.

Въпреки това, цената на неточност в хода на борбите в главната отбранителна зона е доста по-висока, в сравнение с в борбите в поддържащата зона, пробивът през която може да бъде единствено подготовка за главната борба. В мобилна война има доста разновидности за развиване на събитията, мъчно е да се плануват - те не постоянно зависят от салдото на силите и качеството на оръжията.

В историята на войните има доста случаи, когато относително дребна аварийна единица, да вземем за пример пехотен батальон или противотанкова батарея, довежда до тежко проваляне и даже до провалянето на цяла войска.
 Забележителната резистентност на Украйна може да се окаже решаваща в дългата война с Русия
Забележителната резистентност на Украйна може да се окаже решаваща в дългата война с Русия

Украинците са добре осведомени с геноцидната стратегия на Русия, а съветският деспот интензивно се готви за дълга война
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР