Температурните промени, които съпътстват идването на зимата, се отразяват зле

...
Температурните промени, които съпътстват идването на зимата, се отразяват зле
Коментари Харесай

Яжте повече кисело зеле вместо цитруси, за да си набавите витамин C

Температурните промени, които съпътстват идването на зимата, се отразяват зле на имунитета, напомнят диетолози. Те показват кои артикули биха помогнали да го поддържат и за какво киселото зеле е по-добър вид от цитрусовите плодове, написа zdrave.to.

Лекарите споделят, че такива температурни промени имат неприятен резултат върху имунната система, по тази причина би трябвало да поставим повече старания да я поддържаме. Един от методите е вярното хранене.

Диетолозите се сплотяват към вярването, че витамините несъмнено оказват помощ за подсилване на имунитета. Според диетолога Сергей Облажко, това е на първо място витамин С.

" Недостигът на витамин С може да смъкне имунитета. Съответно, в случай че поддържаме високо равнище на витамина, по-малко евентуално е да настинем. Следователно, би трябвало да поемаме храни като горски плодове и цитруси. Въпреки обстоятелството, че лятото свърши, пресни или размразени, те са доста положителни ", сподели той.

Според него най-вече витамин С въобще не се съдържа в цитрусовите плодове, както нормално се счита, а в киселото зеле и алените чушки.

Много хора считат, че цитрусовите плодове са първенци по наличие на витамин С, в действителност това не е по този начин - доста повече витамин С се намира в алените чушки или киселото зеле. Те имат 10 пъти повече витамин С, в сравнение с в портокалите. Ако обичате портокали - това е отлично, само че в случай че човек има висока киселинност или по някаква причина портокалите не са налични, киселото зеле печели “, сподели Облажко.

" Киселото зеле също е натурален пробиотик за червата, защото е ферментирал артикул, той е пробиотик за поддържане на чревната микрофлора. Той модулира имунитета ни посредством храносмилателната система, производството на имунни фактори от чревната стена. Хората със податливост към хипертония, т.е. с наднормено тегло, те могат да ядат такова зеле, без да употребяват сол, има доста такива предписания ”, добави диетологът.

Съветът на лекарите е да не подценяваме бета-каротинът, който се намира в блестящо оцветените зеленчуци, и който е потребен за имунитета. " Яжте зеленчуци, съдържащи бета-каротин, който подтиква имунната система да създава кафези убийци, които убиват микробите.

Бета-каротинът е значим съставен елемент за поддържане на имунната система. Червени, лилави, оранжеви и жълти плодове и зеленчуци ще ви набират задоволително бета-каротин. Имайте поради, че е по-добре да ги консумирате сурови или след лека топлинна обработка ”, поучават експертите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР