Температурни рекорди бяха регистрирани днес в съседна Гърция. Продължава гасенето

...
Температурни рекорди бяха регистрирани днес в съседна Гърция. Продължава гасенето
Коментари Харесай

Гърция: Горещини, пожари и затворени археологически музеи на открито

Температурни върхове бяха регистрирани през днешния ден в прилежаща Гърция.

Продължава гасенето на пожарите на остров Родос, предава кореспондентът на БНР, като добавя, че поради горещините в южната ни съседка затварят археологическите музеи навън.

За последните 24 часа в Гърция са избухнали 60 пожара.

При температура 43 градуса в Родос пожарникарите не престават битката с огнената буря на острова. Пожарът е овладян отчасти и е стеснен надалеч от обитаеми места и туристически региони.

Силният вятър и високите температури обаче още веднъж разпалват огнища. Възстановено е подаването на електрическа енергия.



" В хотелите работят климатици, само че на открито мъчно се диша ", обявиха пред медиите туристи, които търсят избавление на плажа и в прохладни заведения.

В област Еврос е в действие възбрана за придвижване в горски региони.

От 41 до 45 градуса е диапазонът на температурите през днешния ден в Атина, Спарти, Трикала, Халкида. Туристите да са деликатни даже и на плажа, като заобикалят дълготрайно стоене на слънце, предизвестяват лекарите.

Премиерът Мицотакис прикани гърците да лимитират потреблението на електрическа енергия, с цел да не се доближи до режим на тока. Това е най-горещата вълна в Гърция от 35 години, акцентира министър председателят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР