Температурите започнаха да падат. Имаме готовност да приемем хора в

...
Температурите започнаха да падат. Имаме готовност да приемем хора в
Коментари Харесай

Страната Ни Е Скована В Снежен Капан, Въздухът В Столицата Е Отрова. Преди Броени Минути Фандъкова С Тежко Сърце Призна, Че

„ Температурите започнаха да падат. Имаме подготвеност да приемем хора в спешните центрове. Ако забележите хора на улицата, обадете се на 112, с цел да им предложим топло място и закуска “, прикани Фандъкова. Столичният кмет разяснява и договорката за ЧЕЗ. „ Безспорно, несъмнено, със договорката нямаме нищо общо. Но би трябвало да имаме гаранция, че хората ще имат качествена услуга. Това е един от методите за по–чисто отопление. Призоваваме хората, когато има високи равнища на прахови частици, да се отопляват с ток. Надявам се, че ще се подсигурява, че сдружението ще бъде в професионални ръце и няма да се подлага на риск енергоснабдяването на София “, сподели тя.

Фандъкова изрично отхвърли, че ситуацията с мръсния въздух в София ще постави да се утежнява.

„ Далеч сме да се превърнем в дребен Пекин. Страховете са ни огромни. За да може да се оправим с това предизвикателство за всички огромни градове, би трябвало да поставим старания, да променим част от навиците си. В този смисъл Столична община работи много съществено. Успяхме да приведем в нормите азотните замърсители и други. Останаха единствено фините прахови частици “, сподели тя. По думите й това, което зависи от общината, към този момент е направено и се прави - възстановяване на градския превоз, строителството на метрото, по-честото разчистване. „ В новата стратегия сме заложили нови ограничения, които засягат други институции и включването на жителите “, акцентира тя.

„ В дните, в които има нараснало замърсяване, употребявам градски превоз “, призна столичният кмет. Фандъкова също разкри, че непрекъснато се среща с младежи, които имат новаторски хрумвания за справяне с казуса с мръсния въздух. Столична община скоро ще пусне и мобилно приложение, което ще споделя на софиянци какво е качеството на въздуха в столицата. При това Фандъкова призна, че най-големият замърсител е отопляването с твърди горива. До средата на март също ще бъдат доставени 30 печки, които ще бъдат предадени на 30 фамилии от Нови Искър, заяви още тя. " Заложили сме в новата разпоредба и безвъзмезден превоз. Разбира се това е в случай, че се промени нормативната уредба на национално равнище и стартираме да позволяваме в центъра автомобил, които са със стандарти единствено евро 5 и евро 6, елетромобили.

Тоест, ограниченията зелен и бял билет са съпроводени с рестриктивни ограничения за колите, тъй като би трябвало да бъдем наясно, че единствено със тласъци не може, трябват и ограничавания ", добави столичният кмет. Засега цената за паркиране в Синя и Зелена зона няма да пораства. „ Въвеждането на зоните за платено паркиране и ограничаването във времето беше една сериозна мярка за възстановяване на въздуха, само че тогава това не се разбираше, тъй като тематиката не беше известна.

Но ние бяхме наясно, че това е пътя, направихме го и резултатите не закъсняха. В момента сме насочили напъните си за тяхното разширение по избор на жителите. На този стадий не предвиждаме цените в зоните за паркиране да се подвигат “, сподели Фандъкова. Колите ще останат в идеалния център на София към този момент. При това с времето ще се върви в тази посока. „ От 1 март разширяваме с таи пешеходна зона пред Съдебната палата сред улиците „ Алабин “ и „ Александър Стамболийски “.

Тези промени се вършат мъчно. Във времето това ще се случва все по-често и повече с ограничения за ограничение на придвижването на коли и възстановяване на градския превоз “, сподели Фандъкова. Първите електробуси идват тази година. Те ще са 20. Нови 60 рейса на природен газ ще се включат в транспортната система на София. Тече процедура за нови 62 рейса на природен газ и за още 30 електробуса, зарадва Фандъкова софиянци.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР