Температурите вчера в отдалечено градче в северозападните части на Китай

...
Температурите вчера в отдалечено градче в северозападните части на Китай
Коментари Харесай

Нов рекорд за страната: Китай регистрира 52,2 градуса по Целзий

Температурите през вчерашния ден в отдалечено градче в северозападните елементи на Китай надвишиха 52 градуса по Целзий, поставяйки нов връх за страната, която единствено преди шест месеца се бореше с температури от минус 50 градуса, оповестяват държавни медии, представени от Ройтерс.

Температурите в градчето Санбао в префектурата Турпан в Синцзян-Уйгурски самостоятелен регион се повишиха през вчерашния ден до 52,2 градуса, като се чака рекордните горещини да се задържат най-малко още пет дни.

Високите температури счупиха предходния връх от 50,3 градуса, измерен през 2015 година покрай езеро в същия регион.

Стиден душ за слоновете, любеница за хипопотамите и климатик за пандите

От април насам страните в Азия на няколко пъти биват наранени от талази от рекордни горещини, което породи опасения за способността им да се приспособяват към бързо изменящият се климат. Според специалисти в региона на климата набелязаната цел за задържане на световното стопляне в дълготраен проект в границите на 1,5 градуса по Целзий наподобява все по-непостижима.

Продължителните интервали на високите температури в Китай изправят пред съществени провокации електропреносната мрежа и събирането на годишна продукция, а опасенията за вероятно повтаряне на миналогодишната суша, която бе най-тежката от 60 години, не престават да нарастват.

Снимка: Ройтерс

Китай и преди се е сблъсквал с сходни температурни амплитуди през другите сезони, само че разликата става все по-голяма.

На 22 януари температурите в Мохе, град в североизточната китайска провинция Хейлунцзян, паднаха до минус 53 градуса по Целзий, съгласно локалната метеорологична работа, с което бе надминато предходното най-ниско равнище в страната от минус 52, 3 градуса, записано през 1969 година

От ресторанта, където Джанет Йелън яла посочения тип гъби обявиха, че всички сервирани ястия от тях се подготвят качествено и пълноценно

След това централната част на Китай пострада от проливни дъждове - най-обилните за последните десетилетия, унищожили реколтата в региона, прочут като житницата на страната.

Тази седмица Съединените щати и Китай възобновиха напъните си за битка с световното стопляне. Специалният делегат на Съединени американски щати по въпросите на климата Джон Кери организира през днешния ден диалози с китайския си сътрудник Се Чжънхуа в Пекин.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР