Температурите в Испания днес ще достигнат, според прогнозите, 38 градуса

...
Температурите в Испания днес ще достигнат, според прогнозите, 38 градуса
Коментари Харесай

Горещини в Испания, температурите се очаква да достигнат 38 градуса по Целзий

Температурите в Испания през днешния ден ще доближат, съгласно прогнозите, 38 градуса по Целзий -   " стойности, типични за лятото ", заяви Националната метеорологична работа, предава Асошиейтед прес.

Министерството на здравеопазването обмисля в тази връзка използването на проект с ограничения за хората за справяне с горещините, настъпили две седмици по-рано от нормалното. Според Националната метеорологична работа извънредно високите температури за април се дължат на нахлуващ от Северна Африка топъл и изсъхнал въздух.

Миналата година беше най-горещата в Испания, откогато се водят статистики в тази тенденция, т.е. от 1961 година Освен това предходната година беше и шестата най-суха в страната макар въздействието на естественото събитие " Ла Ниня ", което леко намали междинните температури в международен мащаб, отбелязва организацията. 

Испанското държавно управление изиска от Европейския съюз незабавно разпределяне на средства за подкрепяне на фермерите и животновъдите поради рисковата суша в селскостопанските региони на страната, като да вземем за пример в долината Гуадалкивир.

Освен най-големият експортьор на зехтин в света, Испания е и значим производител на плодове и зеленчуци за европейския пазар.

Заради сушата цените на испанския зехтин към този момент доближиха рекордни равнища, показва организацията, представена от Българска телеграфна агенция. В момента 27% от територията на Испания са в " изключителна обстановка “ или " под паника " поради сушата, съгласно Министерството на екологичния преход, а водните ресурси в страната са на 50% от своя потенциал, добавя АП.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР