Температурите ще паднат с няколко градуса днес, в сравнение с

...
Температурите ще паднат с няколко градуса днес, в сравнение с
Коментари Харесай

Леко захлаждане преди големите жеги, които ще обхванат Пловдив

Температурите ще паднат с няколко градуса през днешния ден, спрямо уикенда, само че отново ще демонстрират над 30 градуса. Това обае ще трае едвам ден, тъй като по-късно се задава гореща вълна, като в края на седмицата се чакат температури от 38-39 градуса.

Атмосферното налягане през днешния ден ще се задържи съвсем без смяна - по-високо от междинното за месеца.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. Временни нараствания на облачността ще има над източните региони и на обособени места там е допустимо да превали слаб дъжд. Ще духа слаб северозападен, в Източна България до сдържан североизточен вятър. Утре ще бъде най-вече слънчево, над източната половина на страната с краткотрайни нараствания на облачността. На обособени места в югоизточните, а след обяд в централните южни региони ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от изток-североизток. Дневните температури още малко ще се намалят и оптималните ще бъдат сред 27° и 32°, в София - към 26°.

В планините ще бъде най-вече слънчево. В следобедните часове ще има купеста облачност, само че единствено в Източните Родопи ще превали временен дъжд. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Температурите още малко ще се намалят и оптималната на 1200 метра ще бъде към 21°, на 2000 метра - към 14°.

Над Черноморието ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че основно по южното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 24° и 27°. Температурата на морската вода е 23°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР