Температурите падат, а въздухът остава мръсен. Всичко това влияе на

...
Температурите падат, а въздухът остава мръсен. Всичко това влияе на
Коментари Харесай

Дерматолог: Мръсният и студен въздух прави нещо ужасно с кожата ни

Температурите падат, а въздухът остава замърсен. Всичко това въздейства на кожата ни като най-малкото я изсушава и ни основава дискомфорт.

"Няма метод кожата да не получи въздействието на всичките негативи, които са в покрайнината. Мръсният въздух и влажното време вършат по този начин, че микроорганизмите и праховите частици да се задържат доста по-дълго време във въздуха и по подобен метод кожата ни остава по-дълго време под тези отрицателни фактори ", разяснява кожният лекар доктор Весела Райкова пред Bulgaria on Air.

По думите ѝ това, което се случва, е че кожата става доста по-чувствителна и е допустимо да се появи неспокойствие, зачервяване, формирания на пъпки. "Задължително е да почистваме кожата си заран и вечер. И мъжете, и дамите имаме кожа, която се среща с факторите на външната среда.

Всичко въздейства. Кожата, която е здрава, има потребност от естествена хидратация, а тези, които са по-чувствителни, имат потребност от по-специфично обгрижване ", изясни кожният лекар.

Тя изясни, че през пролетния и езенно-зимния сезон продуктите, които използваме би трябвало да са на по-мазна основа, с цел да се сътвори по-добър филтър върху кожата, който да ни пази, а през лятото ни би трябвало по-лека текстура за по-добър комфорт.

Д-р Райкова предложи да използваме артикули, които ги има в аптечната мрежа, тъй като те са дерматологично тествани.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР