Температурите днес ще паднат с 8-10 градуса, като максималните стойности

...
Температурите днес ще паднат с 8-10 градуса, като максималните стойности
Коментари Харесай

Зимата се завърна със страшна сила! Връхлитат ни сняг и напоителни дъждове

Температурите през днешния ден ще паднат с 8-10 градуса, като оптималните стойности на термометъра ще са сред 4 и 9 градуса, оповестиха синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология.
Валежи от дъжд и забележителна облачност ще обзет цялата страна.
Жълт код за мощен вятър и значителни превалявания от дъжд и сняг е разгласен в 21 области на страната.
Опасност от мощен вятър ще има в областите Кюстендил, Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен, както и по цялото Черноморие.
Предупредителен код поради превалявания от дъжд и сняг пък е публикуван за Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Русе и Силистра, както и за Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали.
По Черноморието ще е облачно и дъждовно, с по-значителни превалявания по южното крайбрежие. Ще духа сдържан до мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са 6-9 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
В планините ще е облачно с превалявания от сняг, тук-там обилни. Ще духа сдържан, по билата до мощен вятър от север-североизток. Главно па старопланинските проходи ще има условия за навявания. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 3 градуса, на 2000 метра - към минус 3 градуса.
През нощта против сряда от северозапад преваляванията ще стартират последователно да отслабват и стопират. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е сдържан, в източната половина от страната и по долината на Струма и Места, краткотрайно до мощен.
С него ще продължи да нахлува леден въздух. Минималните температури ще са от 1 до 6 градуса, а оптималните - сред 3 и 8 градуса.
Сравнително топло ще е в четвъртък, само че следобяд още веднъж от югозапад облачността ще се усилва. В четвъртък против петък ще вали дъжд. Следобед в петък дъждът ще спре и температурите бързо ще тръгнат нагоре.
Доста по-топло ще е през почивните дни - чакат се оптимални стойности от 18 до 23 градуса.
Следващият валежен интервал ще е от 20 до 22 март. Валежите ще са от сняг от 24 до 29 март, когато сензитивно ще застудее, настояват прогнозите на метеоролозите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР