Температурен рекорд от 31,6 градуса е отчетен днес в Търговище.

...
Температурен рекорд от 31,6 градуса е отчетен днес в Търговище.
Коментари Харесай

Небичайна жега през април: Температурни рекорди бяха регистрирани у нас

Температурен връх от 31,6 градуса е регистриран през днешния ден в Търговище. Максималната измерена температура за датата 15 април до момента е била 25,8 градуса, регистрирани през 2000 година, сподели за Българска телеграфна агенция ръководителят на Метеорологичната обсерватория в регионалния град Красимира Стойчева.

Според данните на институцията оптималната температура за месец април е 33,5 градуса, регистрирани на 10 април 1985 година По думите на експерти гоним този връх, защото в следобедните часове има възможност температурите да се повишат още малко.

Най-студено на 15 април е било през 1996 година, когато в регистрите са записани минус 0,5 градуса.

Стойчева добави, че на следващия ден времето над района ще продължи да бъде топло. Очакваните температури са към 30 градуса, ще бъде ясно, с сдържан вятър. Промяна ще настъпи в сряда, когато следва захлаждане – облачността ще се усилва, ще има и стремителен вятър. 

В Плевен и Кнежа е усъвършенстван температурен връх за горещо време на 15 април. Това заяви за Българска телеграфна агенция Димитър Александров, метеоролог в плевенския филиал на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В 14:00 часа измерената в Плевен температура е била 31 градуса, а в Кнежа 31,7 градуса. И в двата града е усъвършенствана рекордната температура от 27,8 градуса за 15 април, регистрирана през 1950 година в Кнежа и през 1961 година в Плевен, демонстрира справката на плевенските метеоролози. 

Утре към този момент не се чакат толкоз високи температури, добави Александров. В късния следобяд ще се заоблачи и през нощта против сряда тук-там, основно в западната половина от района ще превали временен дъжд. Максималните температури ще са сред 28 и 30 градуса.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР