Температурата на Земята за кратко се повиши над решаващия праг,

...
Температурата на Земята за кратко се повиши над решаващия праг,
Коментари Харесай

Риск от смъртоносни екстремни явления: Глобалните температури надхвърлиха критичния праг

Т емпературата на Земята за малко се увеличи над решаващия предел, за който учените предизвестяват от десетилетия, че може да има пагубни и необратими въздействия върху планетата и нейните екосистеми , демонстрират данни, споделени от изтъкнат академик.  

Средната световна температура в петък предходната седмица е била с повече от 2 градуса по Целзий по-висока от равнищата преди индустриализацията, съгласно предварителните данни, споделени в обществената мрежа X от Саманта Бърджис, заместник-директор на службата за изменение на климата “Коперник ”, основана в Европа.  

Прагът е преминат единствено краткотрайно и не значи, че светът е в положение на непрекъснато стопляне над 2 градуса, само че това е признак на една планета, която непрестанно става все по-гореща и по-гореща и се ориентира към по-дългосрочна обстановка, при която климатичната рецесия ще бъде невероятно да се обърне. 

„ Най-добрата ни оценка е, че това е първият ден, когато световната температура е била с повече от 2°C над равнищата от 1850-1900 година (или прединдустриалните) с 2,06°C “, написа тя. 

Provisional ERA5 global temperature for 17th November from was 1.17°C above 1991-2020 - the warmest on record.

Our best estimate is that this was the first day when global temperature was more than 2°C above 1850-1900 (or pre-industrial) levels, at 2.06°C.
— Dr Sam Burgess
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР