Температура над 30 градуса е изпитание за тялото, особено когато

...
Температура над 30 градуса е изпитание за тялото, особено когато
Коментари Харесай

Проф. Постаджиян: Избягвайте резките промени, пийте по 1 чаша вода на всеки час

„ Температура над 30 градуса е тестване за тялото, изключително когато идва доста внезапно ”. Това изясни проф. Арман Постаджиян, шеф на Отделение по кардиология в УМБАЛ " Св. Анна " пред Нова телевизия.  

Още по-голямо предизвикателство е, когато температурата е над 40 градуса, а автомобилът ни е напечен и температурата може да стигне над 60 градуса.

„ Основно измененията се случват промени в артериалното налягане, най-често е проблем е спадането на артериалното налягане или внезапната смяна на стойностите от седнало и легнало състояние в изправено. При някои хора може да е много изразено ”, изясни проф. Постаджиян.

По думите му, най-честата неточност при хипертоници и при мъже с аденом на простатата, които одобряват алфа-блокери, е внезапното прекъсване на медикаментите – в случай че преди този момент са вземали три медикаменти, в този момент внезапно стопират и трите. Кардиологът предложи в случай че се наложи да бъдат редуцирани дозите или спрени медикаментите, това да става под надзор.

Той напомни и класическите рекомендации за голещото време – шапка на главата, необятни и светли облекла и излизане на открито в по-прохладните часове на денонощието.

Рязката динамичност също е доста рискова, предизвести кардиологът – да вземем за пример от доста горещо да се отиде към доста студено, Все отново е лято, организмът се приспособява, само че би трябвало да се заобикалят внезапните промени, добави той.

Проф. Постаджиян даде и още една рекомендация - в жегите да пием по 1 чаша вода на всеки час.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР