Темпът на ваксинация срещу COVID-19 трябва да се ускори по

...
Темпът на ваксинация срещу COVID-19 трябва да се ускори по
Коментари Харесай

Фон дер Лайен обещава ЕС да се заеме с пандемията на неваксинираните

Темпът на имунизация против COVID-19 би трябвало да се форсира по целия свя т, за да се предотврати " пандемия на неимунизираните ", съобщи ръководителят на Европейската комисия в сряда в годишното си политическо изявление, оповестява " Дойче веле ".

Европейски Съюз ще даде приоритет на световната почивка , разяснява Урсула фон дер Лайен в обръщението си за положението на Европейски Съюз . Европейски Съюз ще подари 200 милиона дози ваксини против COVID-19 на страни с ниски приходи.

Предстоящата година ще бъде " следващият изпит за Европейски Съюз ".

" В най-голямата международна здравна рецесия избрахме да се оправим дружно ", сподели фон дер Лайен, добавяйки, че 70% от пълнолетното население на Европа е изцяло имунизирано .
 Четири непрекъснати казуса на Европейски Съюз преследват блока
Четири непрекъснати казуса на Европейски Съюз преследват блока

Един от проблемите е Covid пандемията и едвам 20%-то равнище на имунизация в България

Тя акцентира, че в този момент Европейски Съюз би трябвало да се концентрира върху международното произвеждане на ваксини . Фон дер Лайен съобщи, че Европа е единственият район, който споделя запасите си от ваксини с други страни и даде обещание спомагателни 200 милиона дози за страните с ниски приходи.

" Мога да разглася през днешния ден, че Европейска комисия ще добави ново подаяние от още 200 милиона дози доникъде на идната година. Това е инвестиция в взаимност и инвестиция в международното опазване на здравето ", сподели тя.

Пандемията е " маратон, а не спринт ".

Речта й е в миг, когато страните от Европейски Съюз към момента се борят с продължителната пандемия от ковид, която съгласно фон дер Лайен към момента предизвиква доста тъга.

Председателят на Комисията на Европейски Съюз съобщи, че темповете на имунизация против COVID-19 би трябвало да се ускорят на всички места .

" Нека се уверим, че това няма да се трансформира в пандемия на неимунизираните ", сподели тя пред законодателите на Европейски Съюз в Страсбург, Франция.

Тя призна икономическото противоречие сред стопански напредналите страни и по-бедните народи , които се борят да се снабдят с ваксини .

" С по-малко от един % от световните дози, прилагани в страни с ниски приходи, мащабът на несправедливостта и равнището на неотложност са явни ", сподели тя.

Нашите младежи влагат смисъл в съпричастността и солидарността , те имат вяра, че имаме отговорност към планетата, сподели фон дер Лайен.

" В най-голямата планетарна рецесия на всички времена взехме решение да я преодолеем дружно с европейската зелена договорка ".
 Гейтс и Рокфелер предизвестяват международните водачи за въздействията на пандемията
Гейтс и Рокфелер предизвестяват международните водачи за въздействията на пандемията

Никакви бариери не би трябвало да пречат на равнопоставения достъп до ваксини, в това число интелектуална собственост
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР