Темите за бюджета на ЕС и за зелената сделка са

...
Темите за бюджета на ЕС и за зелената сделка са
Коментари Харесай

До 10-15 г. трябва да се намери алтернатива на въглищата, смята Борисов

Темите за бюджета на Европейски Съюз и за зелената договорка са крайъгълните камъни в Брюксел, предстоят още полемики. Това сподели министър председателят Бойко Борисов пред медии след срещите си с ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен и с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел.

За България сега, това, което сме постигнали, макар понижения бюджет с 60 милиарда евро, е да получим толкоз и повече пари, колкото сме имали, в процентно съотношение”, означи министър председателят по отношение на договарянията по Многогодишната финансова рамка за интервала 2021 – 2027 година. В рамките на визитата си в Брюксел Борисов е срещнал ръководителите на двете европейски институции и с районите, където сме по-изостанали. Отново е била разисквана значимостта на кохезионната политика, която изглажда разликите сред другите елементи на Европейски Съюз.

По отношение на зелената договорка министър-председателят Борисов означи, че всички са наясно с казуса и с това какви милиарди би трябвало да бъдат отделени. „ Следващите 10 години би трябвало да се работи доста интензивно. До 10-15 година би трябвало да се намерят механизми да се заменят въглищата или такава технология, която да не замърсява околната среда. Това е комплициран развой “, добави Борисов.

Борисов изрази удивление от съпротивата в България против процеса на присъединение на страната ни към еврозоната. „ Опитаха се по тематиката за еврото да приказват, че това е нещо неприятно. А чакалнята подсигурява банковата система, нищо повече. Не виждам в Европа страна с евро да е по-зле от България “, разяснява още министър председателят Борисов. По думите му банковият съюз значи дисциплинираност, надзор и обезпечени финанси. „ Това световно ни привързва към Европа на първа скорост “, посочи още министър-председателят Бойко Борисов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР