Темите в предаването: Как се прави стартъп за купуване и продажба

...
Темите в предаването:
Как се прави стартъп за купуване и продажба
Коментари Харесай

Е-кономика, 28.09.2022: Михаил Димитров и д-р Мария Трифонова

Темите в предаването:

Как се прави стартъп за пазаруване и продажба на мобилни телефони – диалог с създателят на Swipe.bg Михаил Димитров

Новото черно злато – по какъв начин в Кипър печелят от дърво, което може да се окаже екологичен сурогат на какаото в шоколада?

Д-р Мария Трифонова , учител в Софийски университет, за офшорната вятърна сила, регулаторната рамка в България и има ли капацитет ветрогенераторите в Черно море да създават два пъти повече електричество от АЕЦ Козлодуй.

В първата част на предаването, създателят на Swipe.bg - Михаил Димитров споделя за секторът на мобилни телефони втора ръка.
Ние сътворяваме сигурност, в един пазар, който е напълно в сивия бранш. Това е значителен бранш, само че покупко-продажбите се случват по уеб сайтове за разгласи, посредством Facebook групи, или в заложните къщи.
Михаил Димитров, създател на Swipe.bg

Димитров споделя, че ролята на компанията е да направи пазаруването и продаването на употребявани устройства по-сигурно и гъвкаво. Според госта, сред 30-40 % от телефоните втора ръка крият основни недостатъци, а задачата на платформата е да помогне на купувачите да избегнат разочарованият от сходна покупка.

Основателят на Swipe.bg разяснява, че макар съществуването на нови марки за налични мобилни устройства, водещите марки от премиум сегмента подвигат цените на своите артикули. 
Екологията се трансформира в доста значима тематика. Ние оказваме помощ на този развой, тъй като едно смарт-устройство основава 80 кг въглероден отпечатък, а 80 % от това замърсяване се случва в производството. Но когато използваме устройствата още веднъж, ние понижаваме тази щета и сътворяваме кръгова стопанска система.
Михаил Димитров, създател на Swipe.bg

„ Така потребителят прави рационален избор за бюджета си и за околната среда “, акцентира предприемачът.

Във втората част на предаването гостува доктор Мария Трифонова. Гостът разяснява капацитета на вятърната сила в България. 
В момента в България има конфигурирани 750 MW наземна вятърна сила. Но в случай че приказваме за вятърна сила в морските пространства, Черно море е единственото европейско море, което към настоящия миг няма такива съоръжения.
доктор Мария Трифонова, учител в Софийския университет

Трифонова споделя, че желанието на Европейски Съюз да усили силата добивана от вятър, няма по какъв начин да се осъществя, в случай че сходни планове не престават да се развиват единствено в северната част на континента. Гостът разяснява и отговорностите на България по Плана за възобновяване и резистентност, който планува страната да направи изследване за подобаващи зони за създаване на офшорни вятърни паркове. 

“Техническият капацитет на България е за 116 GW офшорна вятърна сила. Когато вземем под внимание другите рестрикции от екологични съображения или отстоянията от морските пътища и военни база, се обрисуват няколко обещаващи зони. А единствено една от тях, покрай румънската граница може да обезпечи 4 GW сила ”, уточни още доктор Трифонова.

Трифонова разяснява и дали има инвеститорски интерес за създаване на такива паркове в България. 

В предаването бе прегледан и случая с Кипър, където дървото рожков може да се окаже екологичен сурогат на какаото в шоколада.

При това, растението носи доходи за хората на острова и изисква минимални разноски. Повече по тематиката и задачите диалози гледайте във видеото.

Вижте целия епизод във видеото:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР