Темите Еврозона и пълноценен Шенген ще надделеят и ще има

...
Темите Еврозона и пълноценен Шенген ще надделеят и ще има
Коментари Харесай

Доц. Наталия Киселова: Неуважението към Конституцията става типична черта на управляващия ни елит

Темите Еврозона и пълностоен Шенген ще надделеят и ще има държавно управление, тъй като на изток от нас се води война. Това предвижда пред БНР доцент доктор по конституционно право Наталия Киселова.

В предаването " Нещо повече " тя разяснява Конституционния съд (КС), който позволи за разглеждане жалбата на президента Румен Радев и 68 депутати за избора на Десислава Атанасова и Борислав Белазелков за конституционни съдии.

" Правилно е, че Конституционен съд незабавно, откакто беше сезиран и встъпиха тези двама съдии, първо се хваща с тези каузи. То е да се почисти всяко подозрение по всевъзможни последващи негови актове. Предстои да забележим дали ще бъдат поканени с изключение на Народно събрание и други заинтригувани страни да дадат мнение ", сподели доцент Киселова.

За периода на мандата на Атанасова и Белазелков, 7 или 9 години в конституционни съдии, счита, че " депутатите бягаха пред вятъра, без да са прочели Закона за нормативните актове ".

" Въпросът с мандата и непопълнените празни столове в Конституционен съд предстоеше да влезе в действие. Беше ясно, че ще са с по-кратък интервал. И това демонстрира манталитетът на депутатите, да не се вслушват в хората отвън Народно събрание и да нарушават Конституцията, в случай, че те са първите, които би трябвало да я съблюдават ", разяснява докторът по конституционно право и добави, че Законът за нормативните актове стартира да работи от взимането на решението, а не от обнародването.

Доц. Киселова съобщи, че " неуважението към Конституцията и правото става типична линия на ръководещия ни хайлайф ", визирайки днешното чуване.

От Конституционния съд тя чака частична правдивост по жалбата.

" Мисля, че хората не са наивници и по-скоро ще получим решения за онази част обвързвана за периода. Но даже и единствено това да бъде реализирано, е гласовит пестник в лицето на депутатите, които в последните седмици си разрешават и с други свои актове да нарушават Конституцията ", сподели доцент Киселова.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР