Теменужка Петкова е политик от политическа партия ГЕРБ с е

...
Теменужка Петкова е политик от политическа партия ГЕРБ с е
Коментари Харесай

Коя е Теменужка Петкова - номинирана за министър на икономиката и индустрията

Теменужка Петкова е политик от политическа партия ГЕРБ с е номинирана от претендента за министър председател Росен Желязков за министър на стопанската система и промишлеността . Тя е някогашен министър на енергетиката в кабинета „ Борисов II “ (2014 – 2017) и „ Борисов III “ (2017 – 2021).

Настоящ народен представител и участник във всички парламенти през последните 3 години.

Родена на 18 януари 1967 година

Завършва Университет за национално и международно стопанство. Има магистърска степен в компетентност „ Счетоводство и надзор ".
Преминава образования в региона на „ Вътрешния одит в обществения бранш " в Министерствата на финансите на Ирландия и Англия и в региона на „ Държавната финансова ревизия " в Министерството на финансите на Португалия.

От 1992 година до 2000 година заема длъжностите финансов инспектор и финансов специалист в Столичното ръководство „ Държавен финансов надзор ".

Професионалната й кариера продължава в Агенцията за държавен вътрешен финансов надзор като държавен вътрешен инспектор и шеф на отдел.

От 2007 година е шеф на дирекция „ Организация и осъществяване на инспекционната активност " в Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ).

В интервала 2010 година - 2013 година е шеф на АДФИ.

В служебния кабинет на Георги Близнашки е заместник-министър на финансите.

От ноември 2014 до началото на 2017 година е министър на енергетиката във второто държавно управление на Бойко Борисов .
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР