Темелков, заедно с още шестима души, бе задържан на 26

...
Темелков, заедно с още шестима души, бе задържан на 26
Коментари Харесай

Кмет, арестуван за трафик на жени, остава на поста си

Темелков, дружно с още шестима души, бе арестуван на 26 юни т.г. по европейска заповед за арест. След решение на българския съд, мъжете бяха екстрадирани в Испания, където ще бъдат съдени.

Според испанското обвиняване групата е набирала девойки от България, като посредством мощ и изнудване ги принуждавала да проституират . Момичетата са от обществено слаби фамилии. Те са били карани да обират скъпи предмети от клиентите си и кредитни карти.

Престъпниците са работили главно в региона на Пуерто Банус. Разплитането на незаконната активност е почнала, откакто една от половите жертви е съумяла да подаде сигнал.

Същевременно Общинската изборна комисия в Септември отхвърли да приключи предварително пълномощията на Пламен Темелков, защото самият той си е пуснал неплатен отпуск до 6-и октомври.

„ Правото на неплатен годишен отпуск е субективно право на всяко лице, обезпечено от наредбите на Кодекса на труда, което следва да бъде зачетено. Отделен е въпросът, че считано към сегашния миг Темелков не е злоупотребил с това си прието му от закона право, като следва да се има поради, че същият употребява неплатен годишен отпуск за интервал от 30 работни дни, което време се признава за трудов стаж, според наредбата на член 160, алинея 3 от Кодекса на труда “, показват от ОИК-Септември.

Решението предстои на обжалване пред Административен съд-Пазарджик в седемдневен период.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР