Тематична великденска програма за настанените бежанци от Украйна ще организира

...
Тематична великденска програма за настанените бежанци от Украйна ще организира
Коментари Харесай

В Албена организират празнична великденска програма за настанените бежанци от Украйна

Тематична великденска стратегия за настанените бежанци от Украйна ще провежда ваканционно населено място Албена. На Велики четвъртък чиновниците на комплекса, дружно със своите посетители, ще вземат участие в ателие за боядисване на яйца, а на Велика събота искащите ще могат да се включат в приготвянето на обредни хлябове и козунаци. " В неделя сутринта ще изпълним посещаване на празничната Великденска литургия в храм " Свето Успение Богородично “ в село Оброчище.

По традиция, най-после всички ще се съберем за празничен обяд с тематични ястия, а всяко дете ще получи персонален подарък от управлението на комплекса. Денят ще приключи на морския бряг с цветен фестивал на хвърчилата “, показа Красимира Стоянова, изпълнителен шеф на " Албена Тур “.

" Щастливи сме, че макар претърпените компликации нашите другари от Украйна се усещат добре в Албена. Успяхме да им помогнем да усетят България гостоприемна и подкрепяща “, сподели Маринела Цанева, шеф " Експлоатация “ в комплекса. По думите й, все още в няколко от хотелите на компанията са настанени общо 818 украински жители, 268 от които деца. За да се подсигурява сигурността им е проведена засилена защита, подхванати са ограничения за пожарна сигурност. Съвместно с държавните органи се координират и реализират всички изискуеми от закона регулационни режими.

Във ваканционното населено място са обезпечени условия за провеждането на онлайн и присъствено образование за децата в ученическа възраст, а за най-малките са планувани кръжоци по изобразяване и танцови вечери. Специализираната болница по рехабилитация " Медика-Албена приготвя и специфична оздравителна стратегия за децата в другите възрастови групи, употребявайки лечебната минерална вода от изворите на Албена. Голяма част от бежанците към този момент са се присъединили в проведените на място курсове по български език, а всяка събота доста от тях самодейно почистват прилежащите паркови пространства.

В седмицата преди Великден в Албена от Украйна се чака да дойде група професионални състезатели по гимнастика, които ще продължат да организират спортната си подготовка, употребявайки базата на комплекса. Създадена е организация и за всеобщ спорт – футбол и волейбол на плажа, тенис на маса и бадминтон в закритата спортна зала, фитнес на построените Cross Fit площадки, както и плуване в басейн " Добруджа “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР