Tемата за забавянето на настилките е незименна част от света

...
Tемата за забавянето на настилките е незименна част от света
Коментари Харесай

Алкарас за бързия корт в Торино: Цял сезон не е било така; не разбирам защо се случва сега

Tемата за забавянето на настилките е незименна част от света на тениса през последните години. За всички е видно, че междинната дълготрайност на разиграванията непрестанно се усилва, а нападателните състезатели несъмнено страдат от тази наклонност, тъй като им е мъчно да наложат своя жанр на игра и даже тревната настилка на Уимбълдън разрешава да се играе надалеч зад дъното на корта, което беше немислимо единствено преди десетилетие.

От тази позиция, то ATP финалите в Торино наподобяват като глътка пресен въздух за феновете на по-динамичния тенис, тъй като бяха изнесени публични данни, че кортът е най-бързият в Тура от началото на сезона.

Изглежда обаче Карлос Алкарас не е останал удовлетворен от тази неочаквана смяна на изискванията и изрази недоволството си, че толкоз значим шампионат предлага кортове, с които тенисистите не са се сблъсквали от доста от дълго време:

" Това е най-бързият корт, на който сме играли от началото на сезона. Невероятно е, че това се случва, откакто сме изиграли толкоз доста шампионати на мудни твърди кортове през цялата година. Наистина не разбирам за какво това се случва. Никога не сме играли при сходни условия в хода на годината - съобщи първенецът от Уимбълдън.

Alcaraz. “This is the quickest court of the year. Incredible that this happens after so many tournaments playing on very slow hardcourts. I don’t understand why this happens. We never play in conditions like these during the entire year. ”
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР