Темата за тракийската драма не е достатъчно застъпена в учебния

...
Темата за тракийската драма не е достатъчно застъпена в учебния
Коментари Харесай

Доц. д-р Николай Кънев: Младите хора не познават...

Темата за тракийската драма не е задоволително застъпена в образователния материал. Една от аргументите е, че нашите съседи също са чувствителни на тази тематика и не би се погледнало с положително око, в случай че тя участва по - съществено, в случай че се приказва за българското наличия в Беломорска и Одринска Тракия, разяснява доц.д –р Николай Кънев. Политиката на добросъседство желае жертви, прибавя той.
В образователния развой в университети, съответно във ВТУ, това е тема, която е добре застъпена. Студентите извънредно мощно се интересуват от тази тема и имат доста информация от способени преподаватели. Така че, тези които се образоват в историческото знание са осведомени с проблематиката.

Останалата част от младото потомство, изключително отвън градове като Хасково и други, където е обикновено тракийската проблематика да бъде жива, в останалата част на България, като че ли в действителност това се губи, покрито най- към този момент от македонската тема, добавя доцент доктор Кънев.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР