Темата за спестяванията винаги е впечатляваща по своя мащаб и

...
Темата за спестяванията винаги е впечатляваща по своя мащаб и
Коментари Харесай

Пощенска банка предлага структуриран депозит INDEX EURO STOXX SD 30

Темата за спестяванията постоянно е впечатляваща по своя мащаб и като метод на мислене. Една част от хората считат, че да отделят избрана сума е един от методите да се усещат спокойни при посрещането на планувани или непредвидени условия. За други това е невероятно и те избират да живеят „ ден за ден ” и от заплата до заплата.

Когато имаме цели пред себе си и ни би трябвало избрана сума, започваме да заделяме част от месечните си приходи, с цел да успеем в един миг да реализираме това свое предпочитание.

Най-често пари се икономисват за обучение на дете, за покупка на жилище или на автомобил, за по-добра осигуреност при пенсиониране.

Това са все проекти, които с готовност и финансова просветеност могат да се осъществят с лекост. За да може обаче нашите спестявания да работят за нас и нашето бъдеще, е значимо да намерим подобаващото решение, което да усили тяхната стойност във времето и да ни даде опция за струпване на спомагателна рентабилност.

Пощенска банка възнамерява нова емисия на структуриран депозит INDEX EURO STOXX SD 30. Основните параметри на продукта са, както следва:
Срок  – 5 години;Валута – EUR;Минимална сума - 5 000 EUR;Гарантирана сума на депозита от Фонда за гарантиране на влоговете в банките, при изискванията на Закона за гарантиране на влоговете в банките.
Минималната сума за разкриване на INDEX EURO STOXX SD 30 е 5 000 евро, като няма ограничаване за оптимално вложената сума. Първият набирателен интервал започва на 03.04.2024 година и ще завърши на 21.05.2024 година Вторият интервал на дълготрайно складиране започва на 22.05.2024 година и приключва на 22.05.2029 година за 5-годишния депозит.

Периодите на депозита са, както следва:
първи набирателен интервал (период на кратковременен депозит) – към 1,5 месец;втори набирателен интервал (период на същинския депозит) – 5 години;трети набирателен интервал – след приключване на 5-годишния интервал, възобновяване в 4-месечен депозит “Депозит за всеки ”.
Различното в новия депозит е показателят, въз основата на който ще се дефинира възможната спомагателна рента на падежа на депозита, като всяка година банката ще заплаща предплатено закрепена годишна рента на клиента в размер на 2.50%. По този метод финансовата институция ще предложи на своите клиенти артикул, който ще има и закрепено лихвено заплащане всяка година.

Важен миг е опцията за спомагателна рента според от представянето на показател EURO STOXX Select Dividend 30 EUR (SD3E)**, като при позитивен растеж се изплащат 51% от позитивното процентно изменение на показателя. Индексът следи представянето на акциите на 30 европейски компании от разнообразни стопански браншове. Селекцията на акциите в показателя се прави на база критерия за най-висока дивидентна рентабилност.

При предварително преустановяване на депозита, предплатено изплатената досега на прекратяването на депозита закрепена годишна рента не се дължи на клиента и ще бъде удържана от размера на подадената сума, като клиентът ще заплати и наказателна клауза за предварително преустановяване в размер на 6%.

Пощенска банка непрестанно обогатява портфолиото си от спестовни артикули, като единствено за последните няколко години тя предложи над седем разновидности на структуриран депозит, които бяха обвързани с представянето на разнообразни показатели. Водеща цел на финансовата институция е да бъде оптимално потребна на своите клиенти, предлагайки богато многообразие от артикули и услуги, които дават отговор на всичките им условия.

*Този материал не е рекомендация за взимане на капиталово решение и не замества самостоятелната консултация с Ваш самостоятелен финансов съветник.

**EURO STOXX® Select Dividend 30 (price return) е показател на възвръщаемост на цената, т.е. следва само и единствено представянето на цената на акциите включени в него, това значи, че дивидентната рентабилност е изключена от общата рентабилност на показателя.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР