Темата за Северна Македония се превърна в обект на политически

...
Темата за Северна Македония се превърна в обект на политически
Коментари Харесай

Вигенин: Нямаме нито едно основание да вдигнем ветото за РСМ

" Темата за Северна Македония се трансформира в обект на политически злоупотреби от всевъзможен темперамент. Има стратегическо решение за България, би трябвало да се търсят вероятните решения, а не да се натрупат политически дивиденти. Нашата задача като страна не е да държим ветото, да стопираме РСМ, а да осъществяваме задачите си - правата на българите в Република Северна Македония, общата история, езика на омразата. Нямаме нито едно съображение да вдигнем ветото за РСМ ", съобщи в " Денят стартира ", заместник-председател на Народното събрание. Той поддържа концепцията на Кирил Петков да се свика нов Консултативен съвет за национална сигурност по отношение на Република Северна Македония и го дефинира като належащо.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 396
По думите му и двете страни имат лимитирано културно и дипломатическо наличие. разяснява и положението на обединението и върви ли страната към нови предварителни избори.

" Доста постоянно не, а някой от другите съдружни сътрудници занимава обществеността с дребнави въпроси, това основава чувството, че обединението е нестабилна, че всеки миг ще се разпадне. Работим много интензивно. Коалицията е комплицирана и сложна, само че се научи да работи. Вероятно " ИТН " са останали изключително наранени за шефа на Българска народна банка. Няма по какъв начин една партия да направи каквото си желае, няма по какъв начин даже и най-голямата партия да вземе решение без останалите в обединението. Каквото сме се разбрали до момента по значимите въпроси - това се е случило ", акцентира.

Той дефинира вероятността за обединението като положителна. акцентира, че нови избори са последното, което ни би трябвало сега.

" Не би трябвало да задълбаваме в тематиките, които ни разделят, а да търсим салдото, тази коалиция има общи полезности ", разяснява.

Според него въпросът за оказването за помощ за Украйна би трябвало да се зададе към държавното управление.

" На мен не ми е известно към днешна дата да е пристигнала военна техника за ремонт ", сподели още.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР