Темата за родното производство и защита на българските храни отново

...
Темата за родното производство и защита на българските храни отново
Коментари Харесай

Нинова: Г-н Каракачанов, тангото в политиката не буди естетическа наслада

Темата за родното произвеждане и отбрана на българските храни още веднъж стана настояща. За нас тя поредно е такава от 2016 година Но през днешния ден тези, които гласоподаваха срещу предложенията ни, се надпреварват с все по- екзотични хрумвания, яхнали конюнктурни аргументи. Г-н Каракачанов е внесъл предложение да се забрани вносът от Европейски Съюз, до момента в който не се изчерпят българските артикули.

Тези дни ми се постанова постоянно да напомням обстоятелства от не толкоз далечното минало. Ето един подобен: 16.01.2019 година в Народното събрание обсъждахме импортирания от нас закон за храните с съответни ограничения срещу двойните стандарти в качеството на една и съща стока, продавана в Европа и у нас. Много грамотно изработен закон, в който вкарваме понятието ”сертификат “ за качество, условия за едни и същи съставки в Европа и в България, с цел да не яде българският народ второ качество храна и така нататък

Дори и дума не става да се не разрешава импорт. ГЕРБ го отхвърлят. Тогава министър Танева е народен представител и приказва от трибуната срещу. И ни в чеп, ни в ръкав - народен представител от Обединени патриоти прави следното изявление. Цитирам стенограма на Народно събрание: " Ние не поддържаме този законопроект по една доста елементарна причина. Когато вършим забрани за вносителите на всяка една страна, освен от Европейския съюз, надлежно тази страна може да направи същите условия и документи за нашите експортьори. Така че- ние можем да навредим повече, в сравнение с да помогнем на българските експортьори и производители. Затова гласувахме срещу. ” Г-н Каракачанов, тангото в политиката не буди естетическа настройка. А използването на патриотизма за конюнктурна партийна изгода отблъсква. А в тази тежка обстановка за дребния и междинен български производител - отблъсква двойно.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР