Темата за ракетите Taurus е много прегрята, тъй като те

...
Темата за ракетите Taurus е много прегрята, тъй като те
Коментари Харесай

Taurus са много надценени: Украински експерт посочи как ще бъде унищожен Кримският мост

Темата за ракетите Taurus е доста прегрята, защото те надали ще могат да трансформират обстановката на бойното поле и по-специално изцяло да унищожат Кримския мост. Това съобщи военният специалист, полковник от ВСУ Петър Черник, представен от УНИАН и " Фокус ".

" Да, това е добър аналог на Storm Shadow, има малко по-различна настройка на бойната глава. В последна сметка, в случай че Storm Shadow просто направи дупка в моста, тогава Taurus ще унищожи цялата секция. Но с цел да престане да действа мостът, смесена масирана ракетна офанзива с крилати ракети, балистични и огромен брой дронове “, съобщи той.

Специалистът счита, че за осъществяването на тази задача Украйна се нуждае от 100 до 150 единици стремително оръжие от разнообразни типове.

" В края на краищата, някои ще бъдат свалени, някои ще бъдат отклонени от курса. В последна сметка мостът би трябвало да падне не с една секция, а с няколко, най-малко десетки метра. И най-важното е да се управлява огъня над ремонта й. И единствено огромен брой ракети с огромен обхват могат да се оправят с това. Германците имат единствено 125 Taurus на въоръжение и 20-30 няма да са задоволителни. И просто няма да предадат повече от тях. Гледам повече към ATACMS, това оръжие е по-полезно за окончателното заличаване на Кримския мост “, изясни Черник.

Освен това той добави, че в случай че тази задача бъде изпълнена, за украинските отбранителни сили ще бъде доста по-лесно да деокупират южната част на Украйна.

" Това би било фантастична победа за нас. 90% от всичко, което се транспортира до Крим, а полуостровът в този момент е най-големият въоръжен център на цялата планета, там има доста неща. Южното предмостие се обезпечава през Чонгарски провлак. И в случай че можехме да прекъснем първо железопътната линия, защото тя е главната, тогава южното предмостие несъмнено ще стартира да се задъхва и ще имаме вероятност да стигнем до Млечния Лиман (област Мелитопол) и да се закрепим там. Прерязването на сухопътния кулоар към Крим е стратегическа задача ", означи Черник.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР