Темата за предсрочни избори отново излезе на дневен ред, а

...
Темата за предсрочни избори отново излезе на дневен ред, а
Коментари Харесай

Раздор заради ротацията: Борисов и Петков заговориха за нови избори

Темата за предварителни избори още веднъж излезе на дневен ред , а мотивът - напрежението сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ поради министерството на външните работи и въпросът в чии ръце ще попадне то след ротацията.

Тон на диалога даде от сутринта Бойко Борисов, който сложи ултиматум - Мария Габриел - министър председател и наш външен министър или отиваме на избори 2 в 1 с вота за Европарламент.



Потресен съм от изявлението на Денков , който желал външно министерство, че да се чува гласът на ПП-ДБ, а не на България, на държавното управление и на народа. Сега като са отишли Богданов, Василев, Радев в Съединени американски щати - единствено министри на Политическа партия, чий глас чуват там ", запита Борисов.

" Ние по какъв начин сме се доверили, да се чува гласът на кабинета, на Политическа партия гласът ли 10 дни се чува или на държавното управление. Да изберем човек, който пази държавни, а не партийни ползи, а всички министри и регионални шефове да останат при тях. Ако това не се случи, няма по какъв начин да има следващи договаряния ”, безапелационен бе водачът на ГЕРБ.

ПП-ДБ: Ние не се плашим от избори



" Ако някой ни заплашва с предварителни избори - ние не се плашим . Ако ще играем на червени линии - в никакъв случай няма да се наведем ", отговори на Борисов съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков .

" Ние даваме опцията на ГЕРБ да имат най-високия пост в страната, това е министър председателят , а министър председателят дава отговор за всички министерства. Имам възприятието, че в последно време се приказва за премиера все едно, че е някаква дребна позиция ", добави Петков. По думите му премиерският пост е " излазът на България към Европа и останалия свят ".

" За да има баланс в тази доста сензитивна конструкция, би трябвало да има и втори поръчител, и втори глас към външния свят " , акцентира партийният водач.

" Да се заплашва с избори " две в едно ", тъй като не може да се съвмести един тим, който към този момент работи, и някакви хора почват да чертаят линии за избори, това за мен е освен липса на държавническо държание, само че и някакъв вид нарцисизъм, който в този миг е безусловно непроизводителен в диалозите ", безапелационен беше Кирил Петков.



Позицията на Движение за права и свободи

" Не би трябвало да тласкаме страната в тази рецесия. Колегите от ПП-ДБ да се овладея т ", моли ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски във връзка напрежението в сглобката.

" Те би трябвало да се научат, че писаните неща би трябвало да се съблюдават. Министерство на външните работи е на ГЕРБ ", добави Пеевски. Според него избори 2 в 1 не е добър вид за страната, само че за Движение за права и свободи би бил добър.

Запитан за бъдещето на „ сглобката “, той сподели, че в случай че някой я счупи, то това биха били ПП-ДБ .

В умозаключение той моли за разговор. По думите на Делян Пеевски всичките министерства са на Политическа партия, министър председателят е на Политическа партия, Борисов и ГЕРБ имат вицепремиер и едно министерство. " Не мога да го схвана това мощно предпочитание да им се вземе едното министерство. Аз считам, че ПП-ДБ имат цялата власт в страната и просто би трябвало в действителност да седнат, да се успокоят и да продължи това евроатлантическо болшинство, уточни още Пеевски.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР