Темата за палатките на плажа отново предизвика спорове.Противниците на дивото

...
Темата за палатките на плажа отново предизвика спорове.Противниците на дивото
Коментари Харесай

Дивото къмпингуване - за или против?

Темата за палатките на плажа още веднъж провокира разногласия.

Противниците на дивото къмпингуване настояват, че то е нездравословно за околната среда, рисково за почиващите и разрушително за локалния хотелиерски бизнес. А съгласно поддръжниците му отговорно прекараната отмора на палатка или в каравана нанася по-малко вреди на природата и е измежду дребното останали способи човек да може да прекара добре отпуската си на другояче все по-бетонираното ни Черноморие.

Законът мълчи по тематиката – няма разпореждания във връзка с дивото къмпингуване. Общините се пробват да го урегулират с наредби, които най-после падат в съда и по този начин в последна сметка то се оказва нито позволено, нито неразрешено.

В България къмпингите са 23, половината от които са в доста неприятно положение. Става дума най-вече за наследени от социализма обекти, тъй като сега легалното създаване на къмпинг минава през процедури, които отхвърлят искащите.

А Вие подкрепяте ли дивото къмпингуване или смятате, че то вреди на туристическата промишленост? Трябва ли да му бъдат наложени законови регулации? Споделете с нас в мненията.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР