Темата за опустошителните пожари по Западното крайбрежие на САЩ, отнели

...
Темата за опустошителните пожари по Западното крайбрежие на САЩ, отнели
Коментари Харесай

Тръмп: Не вярвам климатичните промени да са виновни за пожарите в САЩ!

Темата за опустошителните пожари по Западното крайбрежие на Съединени американски щати, лишили живота на най-малко 35 души, стана част от реториката в акцията за президент.

Президентът Доналд Тръмп изрече мнение, че световното стопляне е обратим развой и отхвърли да одобри, че причина за пожарите са климатичните промени.

По време на аудиенция в Сакраменто Тръмп не се съгласи с локалните управляващи като сподели „ Ще се застуди “.

„ Иска ми се науката да е съгласна с вас “, отговори ръководителят на организацията по естествени запаси на Калифорния Уейд Крoуфут.

„ Всъщност не мисля, че науката е наясно “, отвърна Тръмп.

За президента горските пожари са разследване на неприятен мениджмънт, до момента в който има консенсус сред учените, че климатичните промени са водеща причина за тях.

Темата става една от централните в предизборната акция като претендентът на демократите Джо Байдън остро атакува Тръмп от Източното крайбрежие. Байдън съобщи, че Тръмп отхвърля да поеме отговорност.

„ Имаме потребност от президент, който почита науката, който схваща, че вредите от климатичните промени са към този момент тук “, сподели Байдън.

Смъртоносните пожари досега са изпепелили големи площи в щатите Сиатъл, Орегон и Калифорния. Властите чакат броят жертвите да се усили.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР