Темата за неподходящите видеа в YouTube, нарушаващи правилата на платформата,

...
Темата за неподходящите видеа в YouTube, нарушаващи правилата на платформата,
Коментари Харесай

Какво показва докладът на YouTube за изтритите видеа

Темата за несъответствуващите видеа в YouTube, нарушаващи разпоредбите на платформата, е много сензитивна, изключително откогато редица огромни марки изтеглиха рекламите. Причината за това беше, че те се появяват върху клипове с екстремистка устременост. Скандалът от предходната година лека-полека отшумя, само че YouTube стартира да взима нещата в свои ръце.

С цел подсигуряване на рекламодателите и да възпре интереса от страна на държавните регулатори, компанията, която е благосъстоятелност на Гугъл, стартира концепцията за правенето на тримесечни отчети за изтритите видеа.

Първият сходен отчет към този момент е реалност. Между октомври и декември 2017 година платформата е изтрила 8,3 милиона видеоклипа поради нарушение на разпоредбите на YouTube общността като тук не попадат клиповете, отстранени поради нарушени авторски права или заради правни аргументи.

Видеа с експлицитно полово наличие са привлекли общо 9,1 млн. докладвания от консуматори. Оплакванията за тирада на омразата или разпалващо ненавист наличие са общо 4,7 млн.

В по-голямата си част отстранените клипове или са имали в себе си прекалено полово наличие, или са били спам. Сред останалите аргументи за заличаване на клипове са показвали фрагменти на принуждение, послания и прокламации на терористи, или просто са били обидни и са разпалвали ненавист.

Отчетите на YouTube демонстрират, че автоматизираните принадлежности, имплементирани от платформата за видеосподеляне към този момент правят по-голямата част от следенето за проблематични клипове, изтривайки множеството от несъответствуващото наличие.

Там обаче не разкрива какъв брой клипове с неуместно наличие са били докладвани или отстранени от профилираната платформа за деца - YouTube Kids.

Интересното е, че 76% от общо 6,7 милиона видеоклипа, изтрити от изкуствения разсъдък, са били отстранени, преди да са били изгледани даже един път.

Докладът също по този начин акцентира по какъв начин технологията оказва помощ за по-бързото идентифициране и унищожаване на неуместно наличие.

" В началото на 2017 година 8% от видеоклиповете, които са били докладвани и след това отстранени за екстремизъм, принуждение или друго, са били свалени с по-малко от 10 преглеждания. След като през юни 2017-а въведохме системата с автоматизирано докладване на проблематични видеа, която употребява непрекъснато учащ се програмен продукт, повече от половината от видеоклиповете, които отстраняваме за екстремизъм и принуждение, имат по-малко от 10 прегледа ", се споделя в отчета.

Хората към момента не престават да играят роля в поддържането на услугата и в сигнализирането за клипове с недопустимо наличие. Малко над 1 млн. клипа са били изтрити след сигнал от " доверено лице ", до момента в който елементарните консуматори са докладвали за още 0,4 милиона случаи на нередности.

Малък брой видеоклипове са били докладвани от неправителствени организации и държавни организации.
Същевременно обаче не всички докладвани клипове биват изтрити автоматизирано. Някои от тях биват оценени като ненарушаващи стандартите на YouTube, до момента в който на други просто бива поставено възрастово ограничаване.

Платформата също по този начин разгласява и топ 10 на страните, откъдето са пристигнали най-вече сигнали за видеа с неуместно наличие:
1. Индия
2. Съединени американски щати
3. Бразилия
4. Русия
5. Германия
6. Англия
7. Мексико
8. Турция
9. Индонезия
10. Саудитска Арабия.

YouTube също по този начин употребява свои чиновници, които персонално да преглеждат съмнително наличие, излъчено от автоматизираната система.

До края на 2018 година компанията има намерение да разшири екипа от чиновници, занимаващи се с тази активност на общо 10 000 души. В момента YouTube наема експерти на цялостно работно време с опит в екстремизма, битката с тероризма и правата на индивида.
Регионалните експертни екипи също се уголемяват, оповестяват от компанията.

Броят на видеоклиповете, отстранени от YouTube единствено за три месеца, може да изненада някои, макар би трябвало да се има поради, че на уеб страницата се качват по над 400 часа видео наличие във всяка една минута.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР